IZOLACIJA-468X60-BANNER

„Promenada“ u Novom Sadu dobila dozvolu za gradnju

12.05.2017. | N.Subotić | Novosti

Izdata je građevinska dozvola za najveći šoping-mol u Srbiji, koji će se gradtiti na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod „Spensa”, potvrđeno je Novostima. Izgradnja ovog centra, nazvanog „Promenada”, čije je idejno rešenje već predstavljeno javnosti, trebalo bi, kako se očekuje, da počne do kraja maja, a prve kupce mol, površine veće od 150.000 kvadratnih metara, trebalo bi, kako je planirano, da primi do kraja 2018.

Južnoafrička kompanije Nepi Real Estate, koja ima tržne centre širom sveta, podsećamo, ovo ubedljivo najskuplje i najatraktivnije građevinsko zemljište u Novom Sadu, na aukciji u tadašnjem JP Zavod za izgradnju grada, platila je 31 milion evra, a krajem maja 2016. u gradski budžet uplaćeno je 3.774.000.000 dinara. Za ovo zemljište, površine 32.948 kvadratnih metara, izdvojili su gotovo 1,2 milijarde dinara više od njegove početne cene.

Slika. Idejno rešenje za tržni centar „Promenada“ (preuzeto sa www.novosti.rs)

Nepi će, kako je ranije najavljeno, u novi tržni centar uložiti više od 60 miliona evra, a u njemu bi posao trebalo da dobije oko 1.500 Novosađana. Projekat je, kako je objašnjeno u Nepiju, već prilagođen uslovima koje su tražili urbanisti, a privodi se i kraju tender za izvođače radova.

Za prostor u „Promenadi”, odnosno, za oko 50.000 kvadratnih metara koji će biti namenjeni za izdavanje, zainteresovani su najveći svetski trgovački lanci. Uz prodajne sadržaje, najavljeno je u Nepiju, planirano je i da se u ovom centru nađe niz zabavnih sadržaja, kao i veliki restoranski blok, a uz moderan bioskop, planira se i izgradanja kuglane. U nekima od Nepijevih centara u okruženju, nalaze se i teretane, na više stotina kvadratnih metara, koje u sastavu imaju i bazen, tako da nije isključeno da će i Novosađani u „Promenadi” uživati u ovakvim sadržajima...

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;