IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sledeći zadatak e-katastar i upis imovine za tri dana

27.04.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, poručila je juče (26.04.2017) da je sledeći zadatak ministarstva koje vodi uspostavljanje e-katastra, kako bi upis imovine u katastar mogao da se obavi za samo tri dana. Mihajlovićeva je takođe najavila i uspostavljanje e-prostora, digitalizaciju izrade prostornih planova. Na prostorne planove sada se čeka i po nekoliko godina, a cilj je da oni budu završeni za tri do 12 meseci.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Većina nas zna da, kada treba bilo šta da se radi i pravi, prostorne planove čekamo po nekoliko godina, pa često imamo iznuđena rešenja. Uz e-prostor, na prostorne planove će se čekati od tri do 12 meseci, što je tri do četiri puta kraće nego danas - rekla je Mihajlovićeva u obraćanju na svečanosti nakon Izborne skupštine NALED-a, na kojoj je ta organizacija izabrala novi upravni i nadzorni odbor.

Potpredsednica Vlade je dodala i da prilikom sprovođenja ovih reformi računa na stručnu podršku NALED-a i saradnju kakvu je Vlada sa tom organizacijom imala i prilikom uvođenja elektronske građevinske dozvole, koja se pokazala kao reforma decenije.

- Nama kao Vladi nije dovoljno samo da proklamujemo ciljeve, već je veoma važno da te ciljeve i ostvarujemo. NALED je organizacija koja je stručna, a čine je i kompanije koje u realnom životu treba da osete reforme koje Vlada sprovodi - rekla je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;