INFONET-468X60-BANNER

Novi rok za pristupe mostu preko Ade

25.04.2017. | Beobuild

Radovi na izgradnji dva kilometara duge sekcije LOT1 severnih pristupa mostu preko Ade probili su predviđene rokove, ali polako ulaze u završnu fazu. Iako je prvobitan rok za završetak projekta bio 4. april, otvaranje je odloženo za nešto više od dva meseca, pa će prvi automobili proći novom deonicom najverovatnije tek 21. juna. Završetkom radova na ovoj deonici biće kompletirana čitava magistralna saobraćajnica, od Ulice Antifašističke borbe do Tošinog bunara, čime će se smanjiti pritisak na već preopterećenu Ulicu Jurija Gagarina, posebno na njenim ukrštanjima sa ulicama Antifašističke borbe i Omladinskih brigada.

Radovi trenutno obuhvataju betoniranje poslednjih polja na spuštanju vijadukta kod Ulice Đorđa Stanojevića, kao i izlivanje dve ulazno-izlazne rampe sa obe strane glavne konstrukcije. Na vijaduktu se postavlja se hidroizolacija i betoniraju ivični venci, postavljaju se dilatacije i „džerzi” ograde. Trasa saobraćajnice najviše je odmakla na delu od vijadukta do Ulice Omladinskih brigada, gde je završeno asfaltiranje kolovoza, a na poziciji kod Bulevara Crvene armije postavljene su betonske platforme za buduća stajališta javnog prevoza. Ostaju da se završe trotoari i biciklističke staze, postavi signalizacija i osvetljenje. Na delu između Omladinskih brigada i Tošinog bunara još uvek se radi trup saobraćajnice, a sledi postavljanje ivičnjaka, formiranje razdelnog ostrva i trotoara.

Novoizgrađena deonica podrazumeva samo jedno denivelisano ukrštanje, dok će ostale raskrsnice biti klasične četvorokrake u nivou. Radove na izgradniji Lota 1 severnih pristupa mostu preko Ade izvodi španska kompanija Construcciones Rubau S.A, a projekat vredan 13.5 miliona evra finansira se iz kredita Evropske investicione banke.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;