INFONET-468X60-BANNER

Naši inženjeri bolji od najboljih stranaca ovde

31.03.2017. | Tanjug

 Zbog geopolitičke pozicije i sve veće ekonomske snage naše zemlje veoma je važno da Srbija ima lidersku ulogu u izgradnji regionalne infrastrukture.

- Ne samo zato što se najveći deo te infrastrukture ukršta na teritoriji Srbije već i zato što u poređenju sa okruženjem imamo i najveće poslovne i profesionalne kapacitete, pa bi mogli da se uključimo i u regionu u realizaciju tih projekata - izjavio je generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović.

On je na skupu „Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona", u organizaciji Balkan magazina rekao da raniji angažman stranih firmi na velikim infrastrukturnim projektima nije doneo mogući regionalni razvoj i da tu treba da izvučemo pouke.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Kada je reč o izgradnji auto-puteva i infrastrukture, ogroman deo mogu da urade domaće privredni resursi i tek tada velike investicije postaju motor razvoja u okruženju - naglasio je Milovanović.

On je dodao da je Energoprojekt prošle godine proslavio 65 godina postojanja, kao i da ta kompanija više od pola veka radi u inostranstvu.

 - Radimo u korak sa najsavremenijim tehnologijama, koje dugo nismo mogli da primenimo u Srbiji zbog odsustva investicija, a sada imamo priliku da učestvujemo u velikim domaćim projektima. Naša profesionalnost i inženjerski kadar su bolji od najboljih stranaca koji ovde dođu da rade - naglasio je Milovanović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;