INFONET-468X60-BANNER

Više od 600 domaćih preduzeća gradi koridore

28.03.2017. | Tanjug

Na izgradnji Koridora 10 i Koridora 11 učestvuje više od 600 domaćih preduzeća i više od 30.000 ljudi, od čega je najveći broj radnika angažovan upravo preko srpskih podizvođača, rekao je juče (27.03.2017) Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Poledica je u Vranju, na sastanku sa delegacijom sedam izvršnih direktora Svetske banke, na čelu sa Vernerom Gruberom koji predstavlja Srbiju u Bordu direktora ove institucije, zahvalio Svetskoj banci na dobroj saradnji i partnerskom odnosu u izgradnji Koridora 10, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je dodao da je interes Vlade da se investicioni ciklus na izgradnji Koridora 10 - odnosno 160 kilometra na južnom i istočnom kraku u različitim fazama izgradnje - završi što pre i da se skrati vreme putovanja kroz Srbiju, kako bi se što veći deo tranzitnog saobraćaja vratio na ovaj putni pravac.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Poledica je naglasio da je ovaj projekat od velikog značaja za celu državu, ali da mora da bude od koristi i za lokalne samouprave kojima se obezbeđuje pristup na auto-put.

Sastanku su prisustvovali čelnici lokalnih samouprava koje se nalaze na Koridoru 10, uključujući Vranje, Vladičin Han i Leskovac, načelnik Pčinjskog okruga, predstavnici Koridora Srbije i lokalne privrede, koji su odgovarali na pitanja delegacije Svetske banke u vezi sa uticajem izgradnje infrastrukture na lokalni ekonomski razvoj, cene nekretnina i životnu sredinu.

Delegacija Svetske banke je pre sastanka obišla deonice Koridora 10 čiju izgradnju finansira, uključujući deonice koje su tokom prethodne dve godine puštene u saobraćaj - Grabovnica-Grdelica, dužine 5,6 km, i Vladičin Han - Donji Neradovac, dužine 26,3 kilometra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;