INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinje gradnja pasarele koja će povezivati Kalemegdan i Savsko šetalište

27.03.2017. | Tanjug

Grad Beograd potpisao je ugovor o izgradnji pasarele koja će povezati Kalemegdan i Savsko šetalište, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić i dodao da bi ti radovi trebalo da počnu u narednih mesec dana.

- To je jedan od najznačajnijih projekata u okviru projekta širenja prešačke zone i omogućavanja da pešaci i biciklisti dobiju adekvatne prostore kojima će se kretati - rekao je Folić.

On je naveo da bi radovi trebalo da počnu u narednih mesec dana i da je rok za za njihov završetak 270 dana.

- Omogućavanjem prelaska preko pruge i saobraćajnice koja deli Kalemegdan od Save, od priobalja, mi ćemo napraviti mogućnost da građani i turisti koji se popnu, recimo Kosančićevim vencem u Knez Mihailovu ulicu i pređu na Kalemegdan da mogu da prođu drugim putem dole do Savskog šetališta - naveo je Folić.

Slika. Budući izgled Pasarele (foto: CIP, preuzeto sa www.politika.rs)

Istakavši da pasarela ima trostruku funkciju, on je rekao da je ona infrastrukturni projekat koji će da poveže Kalemegdan i Savsko šetalište, zatim povezaće Kalemegdan sa parkingom na „Beton hali”, kao i šetalište sa parkingom.

Navodeći da je pasarela i umetničko delo, Folić je rekao da su je zajedno projektovali Mrđan Bajić koji je naš najpoznatiji apstraktni skulptor i Ričard Dikon koji je britanski najpoznatiji apstraktni skulptor.

- Ahitekturu je sa njima zajedno radio naš akademik Branislav Mitrović tako da će to sigurno biti jedan od najlepših infrastrukturnih objekata koji će ujedno biti i atrakcija sama za sebe zbog toga što ima jedan interesantan oblik - istakao je Folić.

Ugovor je potpisan u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, vrednost ugovorenih radova sa izradom tehničke dokumentacije je 214 miliona dinara, a posao je podeljen u dve faze

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;