INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović: Završićemo „Ipsilon krak“ posle 27 godina

08.03.2017. | MGSI

- Ova Vlada završiće „Ipsilon krak„ koji je, verovali ili ne, počeo da se gradi pre 27 godina. Svi su obećavali kako će da završe obilaznicu oko Subotice koja treba da poveže dva granična prelaza Horgoš i Kelebiju, ali mi ćemo to da završimo, kao što ćemo da uradimo i mnoge druge projekte na koje čekamo godinama - izjavila je potpredsenica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović. Potpredsednica Mihajlović je juče (07.03.2017) obišla radove na ovoj deonici koji su bili blokirani četiri godine.

Slika. „Ipsilon krak“ (preuzeto sa www.subotica.com)

- Krajem prošle godine krenuli smo s radovima da završimo „Ipsilon krak” i do kraja marta biće završen deo od raskrsnice sa Bikovačkim putem do petlje Subotica Jug. Do kraja jula biće završen i deo od Somborskog do Bačkotopolskog puta u dužini od pet kilometara, a u budžetu za sledeću i 2019. godinu obezbedićemo 1,8 milijardi kako bi se kompletno završio „Ipsilon krak“ - rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o brzoj pruzi Beograd - Budimpešta, najvećeg infrastrukturnog projekta u ovom delu Evrope, koja će proći kroz Suboticu, Mihajlovićeva je navela da početak radova na prvoj deonici od Beograda do Stare Pazove očekuje u maju.

- Za izgradnju deonice od Novog Sada do granice sa Mađarskom pregovori treba da budu završeni do kraja godine - kaže potpredsednica Vlade.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;