INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najveći projekti Kinezima na sto - hoće i Bulevar u Novom Sadu

27.02.2017. | Z.Grumić | Novosti

Budući veliki investicioni poduhvati planirani u nerednih nekoliko godina, poput pete faze izgradnje Bulevara Evrope i još nekoliko značajnih kapitalnih projekata, biće predstavljeni sutra u Ambasadi NR Kine u Beogradu. Da su investitori sa Dalekog istoka zainteresovani za ulaganja i realizaciju nekih projekata, potvrđuje i najava prezentacije u kineskoj ambasadi samo sedam dana od posete ambasadora Li Mančanga Gradskoj kući.

- Projekat peta faza Bulevara Evrope, odnosno zapadne obilaznice oko Novog Sada, odnosi se na nastavak izgradnje na deonici od ukrštanja Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, preko Limana 4. Potom na novi most preko Dunava i spajanje, kod Sremske Kamenice, sa budućim novim putem Ruma - Novi Sad - pojašnjava gradonačelnik Miloš Vučević.

Reč je o velikom i veoma skupom projektu, koji će biti predstavljen sutra kompanijama koje su već pokazale značajno interesovanje.

Vučević je dodao da će Kinezi imati uvid i u projekat biciklističkih staza u Novom Sadu, radno-industrijske zone „Sever 4" i budućeg kreativnog polisa za mlade u novosadskoj Kineskoj četvrti.

- Kada je reč o privlačenju investitora, ova prezentacija je izuzetno dobar znak, jer su naši kineski prijatelji nagovestili da su za njih ovo interesantne teme - smatra Vučević, napominjući da ti kapitalni projekti, od ogromne važnosti za grad, zahtevaju velika finansijska ulaganja.

- Ukoliko postignemo određenu saradnju sa kineskim kompanijama, biće nam potrebna i podrška države Srbije i AP Vojvodine, kako bismo obezbedili najpovoljnije finansijske okvire za realizaciju projekata u narednih pet do deset godina - poručuje gradonačelnik.

Grad Novi Sad je sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine zaključio ugovor o sufinansiranju u putnu infrastrukturu, za šta je Pokrajina obezbedila 103 miliona dinara.

- Isti iznos obezbedio je i Grad, a sredstva će biti iskorišćena za rekonstrukciju Miletićeve i Partizanske ulice, i kolovoza na bentu na Kamenjaru. Novi Sad je od Pokrajine dobio i 204 miliona dinara za gradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a finansijski udeo Grada je malo veći od te sume - ističe Vučević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;