INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Posle više decenija žitelji dela Bariča dobijaju asfaltiranu ulicu

24.02.2017. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je juče (23.02.2017) radove na asfaltiranju Ulice Bude Davidovića u obrenovačkom naselju Barič, na šta su žitelji čekali više decenija. Kako je tom prilikom podsetio, asfaltiranje je počelo na osnovu programa koji je usvojila Skupština Beograda.

- Ulica Bude Davidovića, u ukupnoj dužini od 1.100 metara, prva je koja se u 2017. sređuje na teritoriji opštine Obrenovac. Kako su meštani rekli, na to se čekalo od 1987. godine. Vrednost ovog posla je nešto više od deset miliona dinara, dok smo za čitavu opštinu Obrenovac ove godine predvideli skoro 56 miliona dinara i to za asfaltiranje sedam ulica, ukupne dužine od oko sedam kilometara. To su uglavnom slične ulice kao i ova, takve da ljudi nemaju dobar pristup, naročito kada padne kiša ili sneg - naveo je Vesić.

On je dodao da je prioritete odredila opština i najavio da će grad sređivati još ulica i puteva zajedno sa Putevima Srbije.

- Polako ljudima omogućavamo da osećaju da su jednako vredni jer je Beograd i Obrenovac, i Lazarevac, i Barič. Svi građani moraju da imaju iste uslove za život i to je politika koju sprovodimo. To podrazumeva iste infrastrukturne uslove: vodu, kanalizaciju, put, javni prevoz - istakao je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da je Barič jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Beograda i da ova opština sa gradom i republikom zajednički radi na mnogim projektima.

- U toku je i izgradnja ulične rasvete na glavnom obrenovačkom putu, u pripremi je gradilište za početak gradnje novog mosta preko Save, Kolubare i auto-puta i mnogi drugi projekti. Naša velika zahvalnost ide Gradu Beogradu i Goranu Vesiću koji umeju da prepoznaju  interes građana rubnih gradskih opština i na ovaj način ukinu podelu na građane prvog i drugog reda. Mi smo ponosni na sve što se radi u centru grada, ali i podjednako zadovoljni što smo i mi tretirani na isti način - istakao je Čučković.

Posao asfaltiranja poveren je Beograd-putu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;