INFONET-468X60-BANNER

Od početka godine, 150 novih gradilišta u Beogradu

22.02.2017. | Beoinfo

- Beograd učestvuje sa 40 odsto u bruto društvenom proizvodu Srbije i zato imamo posebnu odgovornost i potrebu da se predstavljamo na skupovima koji uživaju veliki ugled - rekao je gradski menadžer Goran Vesić na „Drugoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture“, u hotelu „Metropol”. Konferencija, kojoj je prisustvovala i potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović, zatim diplomatski predstavnici Kanade i Izraela, članovi Privredne komore Srbije, kao i mnoštvo poslovnih ljudi iz zemlje i regiona, održava  se pod sloganom „Razvoj budućnosti”, a gradski menadžer govorio je u okviru panela „Mogućnosti investiranja i rasta u oblasti nekretnina i infrastrukture”.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Grad Beograd predstavio se danas kao investiciona destinacija i verujemo da smo potencijalnim investitorima veoma interesantni za ulaganja. Predstavili smo se i kao grad sa kreditnim rejtingom B1, što govori da smo uspeli da stabilizujemo finansije, i ove godine imaćemo oko 6,5 odsto deficita, za razliku od 2013. godine, kada je on iznosio preko 20 odsto. Predstavili smo čitav niz projekata kroz javno-privatno partnerstvo i pokazali parametre koji ukazuju da Beograd postaje sve zanimljiviji za investiranje. Prošle godine sklopili smo 972 ugovora u Direkciji za građevinsko zemljište za izgradnju 650.000 kvadrata, ne računajući izgradnju „Beograda na vodi“, a ove godine samo u januaru smo potpisali 150 novih ugovora. To jasno govori da se u Beogradu gradi i o time svedoči 500 gradilišta, od čega je 69 naših, gradskih, a sve više je velikih projekata poput hotela „Hilton”, preko „Skyline” pa sve do „Beka” i drugih. Veoma smo zadovoljni što zajedno sa Vladom Republike Srbije od Beograda uspevamo da napravimo grad kranova, a što opet sobom nosi i potreban novac za rešavanje infrastrukturnih problema, uređenje i ulepšavanje grada - rekao je gradski menadžer.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović ukazao je da je u 2016. godini ugovorena izgradnja 650.000 kvadrata i oko 170.000 kvadrata koji se priznaju investitorima po osnovu vlasništva nad objektima na svojim parcelama.

- Uvid u kvadraturu i strukturu takvih prostora daje nam mogućnost da znamo gde je neophodno investirati u javnu infrastrukturu, kao i sa kojim budžetom možemo da raspolažemo. Trenutno izvodimo 64 velika projekta, a ugovorili smo i 30 novih radova, sve zahvaljujući razvoju ulaganja stranih i domaćih investitora - kazao je Popović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;