INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi na pruzi ka Budimpešti počinju u maju

22.02.2017. | Novosti

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče (22.02.2017) da očekuje da će radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta u Srbiji početi u maju. Na pitanje novinara da li se očekuje usporavanje tog projekta, jer Evropska unija ispituje plan izgradnje te pruge, Mihajlović je rekla da očekuje da taj problem bude rešen i da je Srbija do sada ispunila sve obaveze, „pa čak i više od toga".

Ona je dodala da Mađarska planira da reši taj problem tako što će osnovati zajedničko preduzeće i to će predstaviti Evropskoj uniji.

- To je pitanje članica Evropske unije, a to je Mađarska, i njihovih odnosa sa EU. U smislu da li oni poštuju evropske zakone o javnim nabavkama - rekla je Mihajlović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ona je istakla da je Srbija u stalnoj komunikaciji sa Evropskom unijom i Evropskom komisijom, još od početka razgovora o tome projektu, i da im daje informacije o tome šta se radi.

- Srbija nije ništa prekršila, sve smo uradili kako treba. Nismo imali nijednu zamerku - rekla je Mihajlović.

Evropska unija ispituje plan izgradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte, u okviru kineskog železničkog projekta „Jedan pojas, jedan put", zbog mogućeg nepoštovanja evropskih propisa, objavio je juče Financial Times.

Evropski zvaničnici izjavili su za taj list da se ispituje finansijska održivost 2,89 milijardi dolara vredne pruge i da li se time krše zakoni EU prema kojima za velike saobraćajne projekte moraju da budu raspisani javni tenderi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;