Koridor 11, šansa za razvoj Gornjeg Milanovca

10.02.2017. | RTS

Deonica Koridora 11 od Ljiga do Preljine više od 30 kilometara prolazi kroz opštinu Gornji Milanovac. Ova moderna saobraćajnica donela je nove šanse tom industrijskom gradu, ali i nove investicije. Već se pokazalo da je izgradnja ove deonice auto-puta bila neophodna za privredu, turizam i poljoprivredu i sve građane ovog kraja.

Ali u opštini Gornji Milanovac neophodne su još neke značajne investicije - gradiće se moderna pristupna saobraćajnica za povezivanje grada i auto-puta, ali i nova industrijska zonu na oko 50 hektara duž pristupne saobraćajnice.

Na osnovu izdate saglasnosti Javnog preduzeća Putevi Srbije, potrebno je da opština Gornji Milanovac uradi izmenu plana Generalne regulacije.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Opština Gornji Milanovac i komisija za planove opštine Gornji Milanovac je predložila opštinskom veću izmenu Generalnog urbanističkog plana koji će ići na narednu Skupštinu opštine Gornji Milanovac i gde ćemo u suštini odrediti trasu pristupne saobraćajnice koja će ići ka auto-putu. To će biti od visine modne konfekcije „Rudnik" ka Takovu, nekih otprilike preko pet kilometara nove saobraćajnice, a ostatak bi trebalo da ide rekonstrukcija puta, postojećeg, do petlje u Takovu - rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Ističe da je Gornjem Milanovcu ta pristupna saobraćajnica izuzetno značajna.

- Sa jedne strane, da bi izmestili iz centra grada sva teretna vozila koja sada idu na auto-put, a sa druge strane da bi omogućili korišćenje nove indrustrijske zone „Srčanik“, koja će tek tad biti u punom profilu moći da se koristi - kaže Kovačević.

Sednica skupštine opštine zakazana je za 20. februar, a u ovoj godini treba da se završi sva planska dokumentacija.

Kako RTS saznaje, idejno rešenje je odobreno, na redu je rad na projektnoj dokumentaciji, a očekuje se da će i sa Ministarstvom građevinarstva uskoro biti dogovorena dinamika radova. U ovoj opštini ističu značaj novih investicija koje će omogućiti nove poslove i otvaranje novih radnih mesta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Da li će projekat "Beograd na vodi" značajno pokrenuti građevinarstvo u Srbiji?
M 14.02.2017.
Kako pre dve godine? Zgrade su se nakrivile...
Nermin 13.02.2017.
Ovo izgleda veoma zanimljivo, samo mi nije ...
franja 06.02.2017.
Gde je zavrsio granit????
Gile 27.01.2017.
Kada se radi projekat, da li se za očekivan...
Zex 27.01.2017.
Proverite jos jednom podatak o broju kisnih...