INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela gradnja pumpe u naselju „Stepa Stepanović“

08.02.2017. | M.Stanojković | Novosti

Radovi na izgradnji benzinske pumpe sa pretakalištem i skladištem boca za tečni gas otpočeli su u ponedeljak u naselju „Stepa Stepanović“ na Voždovcu, uprkos višegodišnjem protivljenju stanara ovog kraja. Bageri su ujutru bili na gradilištu, iako su do samo pre nekoliko dana iz Građevinske direkcije Srbije tvrdili da odluka o izgradnji još nije doneta.

Informacije koje su do stanara stizale prethodnih nedelja, da je početak gradnje samo pitanje dana, ipak su se ispostavile kao istinite, a bageri su „okupirali" parcelu brže nego što su meštani očekivali. Zbog toga oni najavljuju protest i blokadu saobraćaja.

- Stanari su uznemireni, jer su informacije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture bile drugačije - kažu iz Udruženja stanara naselja „Stepa Stepanović“. - Tiho su počeli istovar građevinskih mašina, kontejnera, radnici premeravaju teren. Organizovaćemo se i sledi protest i radikalne mere, jer su izneverena naša očekivanja i obećanja koja su nam data.

Iz Građevinske direkcije Srbije potvrdili su za Novosti da će na parceli na ulazu u naselje iz Kumodraške ulice nići ovaj uslužno-ugostiteljski objekat. Radove će obavljati konzorcijum koji čine Akva pan inženjering d.o.o. iz Vranića, Ingrap-omni iz Beograda i Set d.o.o. iz Šapca. Ipak, kako kažu iz GDS, zakupac još nije poznat iako se „šuškalo" da će ovu pumpu preuzeti NIS.

- Pumpa će od prve stambene parcele biti udaljena vazdušnom linijom od 150 metara - kažu iz GDS. - Oko objekta će postojati zeleni pojas, a planirano je da izgradnja bude završena u junu ove godine.

Stanari „Stepe" od useljenja vode borbu protiv izgradnje benzinske stanice. Prema njihovim rečima, ovaj objekat nije bio u projektnoj dokumentaciji kada su kupovali stanove, pa im je, kako tvrde, ona nametnuta kao deo pratećih sadržaja, tek nakon prodaje nekretnina. Nakon intenzivne borbe Udruženja stanara i protesta, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je 2014. godine naložilo Građevinskoj direkciji Srbije da odustane od ovog objekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;