Novi projekti hvataju zalet

08.02.2017. | Beobuild

Rušenjem postojećih objekata u toku su pripreme za realizaciju novih projekata na Čukarici, Novom Beogradu i Rakovici. Sva tri projekta već poseduju građevinske dozvole, tako da se gradnja može očekivati odmah nakon pripremnih radova. Radi se o lokacijijama nekadašnje „Minelove“ fabrike na Čukarici kod Ade Ciganlije, stare poslovne zgrade „Jugodrva“ u bloku 65 na Novom Beogradu i prostoru nekadašnje fabrike „Rekord“ u Rakovici. Na prostoru srušenih hala planirana je izgradnja novih komercijalnih i stambenih objekata.

Slika 1. Projekat „Ada Mall“ (preuzeto sa www.beobuild.rs)

Nekadašnji industrijski objekat „Minela“ na Čukarici nalazi se na atraktivnoj lokaciji odmah prekoputa Ade Ciganlije. Milioni posetilaca tokom leta i slaba pokrivenost komercijalnim sadržajima bila je izuzetna prilika koja je brzo našla investitora. Fabrika je premeštena na periferiju grada, a ova vrlo perspektivna lokacija postala je dostupna za razvoj novih funkcija. GTC Srbija priprema izgradnju modernog maloprodajnog centra sa ponudom različitih komercijalnih i uslužnih sadržaja, kako posetiocima Ade Ciganlije, tako i široj stambenoj zoni koja ga okružuje. Njegova gradnja počeće za oko mesec dana.

Slika 2. Projekat „West 65“ (preuzeto sa www.beobuild.rs)

Na Novom Beogradu počelo je rušenje nekadašnje poslovne zgrade „Jugodrva“ u Ulici Omladinskih brigada. Ovde se prostor rasčišćava za narednu fazu izgradnje kompleksa „West 65“, gde uskoro kreće izgradnja poslednje tri zgrade stambenog dela bloka, nakon čega sledi izgradnja komercijalnog centra i poslovne kule. Komercijalno-poslovni deo kompleksa, uključujući i 33 sprata visoku poslovnu kulu, mogao bi krenuti sa realizacijom već krajem ove godine.

Treća lokacija nalazi se u Rakovici, odnosno prostoru nekadašnje fabrike „Rekord“, gde je uklanjanje objekata počelo još u maju prošle godine. Zbog manjeg odlaganja pri pribavljanju građevinske dozvole radovi na rušenju prekinuti su na nekoliko meseci, međutim sada se polako privode kraju i gradnja može ubrzo da počne. Imajući u vidu da se radi o maloprodajnom parku koji ne podrazumeva zahtevnu gradnju, otvaranje 19.000 kvadrata maloprodajnog prostora u prvoj fazi očekuje se u oktobru ove godine.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TRIMO-INŽENJERING
TRIMO-INŽENJERING
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.trimo.rs

TECE
TECE
ZAGREB
www.tece.hr

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milivoj 21.02.2018.
Jeste i sve ce biti u Beogradu, eventualno ...
Timacum 18.02.2018.
Ništa novo! Pucolan (mleveni vulkanski tuf)...
Шумадинац 10.02.2018.
Нишки аеродром би требало боље повезати са ...
Boris 06.02.2018.
Mnoge generacije su radile na digitalizacij...
Теразија 31.01.2018.
Најсмешније у целој овој причи је да је држ...