INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija dela pruge vredna više od 23 miliona evra

09.01.2017. | Politika

Predstavnici Infrastrukture Železnice Srbije a.d. i kineske kompanije CCECC potpisali su u četvrtak (05.01.2017) ugovor za radove na rekonstrukciji i modernizaciji deonice pruge Rasputnica „G” - Rakovica Resnik. Ugovor, čija je vrednost više od 23 miliona evra potpisali su generalni direktor Dušan Garibović i direktor predstavništva za Srbiju kineske kompanije China Civil Engineering Construction Corporation Džu Tijanran.

Reč je o deonici Rasputnica „G“ - Rakovica - Resnik na pruzi Beograd-Mladenovac-Niš-Preševo.

Tim ugovorom, kako je rečeno nakon potpisivanja, predviđena je rekonstrukcija i zamena građevinske i elektrotehničke infrastrukture u dužini od 7,5 kilometara.

Potpisnici ugovora rekli su da se radovi finansiraju iz zajma EBRD-a 5, (čiji je ukupni iznos 95 miliona evra), a  trebali bi da počnu polovinom februara, dok je rok za njihov završetak 351 dan.

Radovi obuhvataju prilagođavanje visine perona garniturama BG voza na stanici Rakovica, sređivanje perona i nadstrešnica na stajalištu Kijevo-Kneževac, zatim u stanici Resnik. Takođe, podrazumevaju i izgradnju podzemnog prolaza i dogradnju stanične zgrade i garaže sa jednim pomoćnim kolosekom, modernizaciju tri putna prelaza i rekonstrukciju propusta.

Garibović je tom prilikom rekao da je današnje potpisivanje ugovora pokazatelj da povezujemo istok i zapad, sever i jug i da mesta ima i za ruski kredit, i za kineske kompanije, EBRD...

- Potpisali smo ugovor sa renomiranom kompanijom iako smo očekivali da će prvi ugovor i prvi radovi u Srbiji na železničkoj infrastrukturi biti brza pruga Beograd-Budimpešta, što će svakako biti, ali zadovoljni smo da smo uspeli da povežemo EBRD u okviru čijeg kredita i tenderskog postupka je posao dobila kineska kompanija - rekao je Garibović novinarima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;