INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bulevar sa po 2 trake i most na Dunavu

20.12.2016. | Tanjug

Protokol o saradnji radi zajedničkog finansiranja projekta izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta u Novom Sadu, ukupne dužine 1.380 metara, od kružne raskrsnice sa Primorskom do Velebitske ulice, potpisan je juče (19.12.2016) u zgradi Pokrajinske vlade.


Ilustracija (www.pixabay.com)

Protokol su, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, potpisali direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Slobodan Knežević.

Igor Mirović je tom prilikom rekao da su se Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad okupili oko projekta izgradnje Sentandrejskog bulevara, veoma važne saobraćajnice sa četiri trake kroz Novi Sad i da će taj projekat biti realizovan u dve faze.

- U prvoj fazi biće izgrađen deo Bulevara, a u drugoj, koja će uslediti 2018. godine, biće izgrađeni most na kanalu DTD i prilaz budućem bulevaru sa regionalnih pravaca prema Srbobranu i Temerinu - rekao je Mirović.

On je podsetio da je izgradnja tog bulevara bila tema zajedničke sednice Pokrajinske i Republičke vlade, što, kako je naglasio, pokazuje da okupljanje oko projekata i ujedinjeno delovanje nemaju alternativu.

- Udruženi, sa finansijskim sredstvima i tehničkim znanjima iz više izvora, u svim segmentima možemo da uradimo mnogo više – istakao je Mirović.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća Putevi Srbije Zorana Drobnjaka, zahvaljujući resornom ministarstvu to preduzeće izdvojilo je 200 miliona dinara za projekat izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta.

- Samo na radove na saobraćajnicama na teritoriji Novog Sada sledeće godine ćemo izdvojiti ukupno oko milijardu dinara - najavio je Drobnjak.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio se Vladi Srbije na velikoj podršci i naglsio da je saradnja sa Pokrajinskom vladom na najvišem nivou.

- Danas je ugovorena jedna od najvećih investicija koja će biti realizovana na teritoriji Grada Novog Sada u narednih godinu, dve dana. Uz podršku Pokrajinske i Republičke vlade, Novi Sad je obezbedio investiciju vrednu oko 700 miliona dinara - rekao je Vučević.

On je pojasnio da je reč o velikoj saobraćajnici sa po dve trake na obe strane, trotoarima, biciklističkim stazama, novom javnom rasvetom i kanalizacionom mrežom, naglasivši da žitelji Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja to apsolutno zaslužuju.

- Zajedno sa JP Putevi Srbije radiće se i rehabilitacija postojećeg Sentandrejskog mosta, a Grad priprema projekat novog mosta, „blizanca“ na kanalu DTD čime dobijamo novi adekvatan ulaz u Novi Sad, što je od izuzetne važnosti s obzirom na frenkventnost saobraćaja", istakao je Vučević.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;