INFONET-468X60-BANNER

Propada radna akcija za gondolu zbog dozvole

16.12.2016. | Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je, povodom najave gradonačelnika opštine Čajetina Milana Stamatovića, da će otpočeti gradnju gondole radnom akcijom uz pomoć 3.000 ljudi, podsetila da dozvola nije izdata jer opština i preduzeće koje će gaditi gondolu nisu podneli zahtev pa ne postoji opstrukcija Ministarstva.

Ministarstvo je, kako se navodi, u najkraćim rokovima opštini Čajetina i predzeću izdalo lokacijske uslove za projekat „Gondola“.

Mihajlović je, kako se dodaje u saopštenju, navela da građevinaska dozvola za ceo projekat ne može da se dobije dok se ne reše pravno-imovinski odnosi nad delom zemljišta iznad koga će proći trasa.

- Nadležni u opštini znaju da je prema lokacijskim uslovima predviđeno da se objekat gradi u fazama i da dozvola može da se traži za izgrađu dela objekta na zemljištu za koje su rešeni pravno-imovinski odnosi - ističe se u saopštenju.

Dodaje se da ukoliko postoji zemljište na kome je opština Čajetina upisana kao vlasnik zemljišta koje predstavlja građevinsku i funkcionalnu celinu na kome može da se izgradi gondola, opština ili firma koja gradi može podneti zahtev za građevinsku dozvolu za fazu gradnje, nezavisno od ostalih delova.

Građevinska dozvola za gradnju na zemljištu na koje pravo vlasništva polaže Republika Srbija i oko koga se vodi spor pred Upravnim sudom ne može da se dobije dok se ne okonča spor.

- Po završetku spora u korist Republike Srbije zemljište će biti bez naknade preneto na opštinu Čajetina - navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;