INFONET-468X60-BANNER

U Trgovištu do građevinske dozvole za dan, u Čačku za tri

05.12.2016. | Tanjug

U opštini Trgovište, na dobijanje građevinske dozvole čeka se samo jedan dan, u Gadžinom Hanu i Vladimircima oko dva dana, dok od gradova dozvole najbrže izdaju Čačak i Vranje i Sombor, gde procedura traje oko tri dana.

Ove opštine i gradovi, prema najnovijoj analizi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdaju građevinske dozvole nekoliko puta brže od proseka u državi, koji iznosi šest radnih dana, navelo je to ministarstvo u saopštenju.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Boljevac, Rača i Majdanpek, za pet do šest dana, a od gradova u Čačku, Vranju i Zaječaru, gde procedura traje sedam do osam dana.

Republički prosek za izdavanje lokacijskih uslova je 13 radnih dana, navodi resorno ministarstvo.

Upotrebne dozvole za dan ili manje dobijaju se u Sjenici, Bosilegradu, Lajkovcu i Trgovištu. Od gradova su najuspešniji Subotica, Šabac i Sombor, gde se na upotrebnu dozvolu čeka manje od tri dana, što je više nego dva puta manje od republičkog proseka, koji iznosi sedam radnih dana.

Od gradskih opština Beograda, građevinske dozvole najbrže izdaju Zemun, Palilula, Stari Grad, Grocka i Vračar, gde se čitav postupak završava za manje od pet dana.

Kompletan spisak pet najuspešnijih opština, gradova i beogradskih opština, za svaku kategoriju dokumenata iz objedinjene procedure može se naći na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;