INFONET-468X60-BANNER

Šoping centar „Rajićeva" biće otvoren u septembru 2017.

23.11.2016. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas (23.11.2016) radove na izgradnji šoping centra i hotela „Rajićeva" u centru grada, koji bi trebalo da budu završeni do septembra iduće godine.

- Ovo gradilište sam obišao u avgustu prošle godine kada su se obavljali radovi na podzemnim garažama, a danas je to skoro završen objekat koji će biti otvoren u septembru 2017. godine. Radi se o investiciji od skoro 80 miliona evra i skoro 60.000 kvadrata u samom centru grada - rekao je Mali novinarima nakon obilaska radova.

Mali je rekao da je na gradilištu na uglu Ulice kralja Petra i Uzun Mirkove trenutno angažovano 300 radnika, a kada projekat bude priveden kraju, oko 400 ljudi će tu biti zaposleno.

- Borimo se za svako radno mesto i upravo zbog toga i obilazim gradlišta svaki drugi dan ili svaki dan, da nateram investitore da završavaju svoj posao na vreme, a da sa druge strane, pokažemo svima da ono što i obećamo to i ispunimo - rekao je gradonačelnik i dodao da je ovaj projekat primer toga.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je rekao, do kraja naredne godine počeće se sa radovima na izgradni gondole koja će povezati Kalemegdan sa Parkom prijateljstva nedaleko od objekta Rajićeva.

- Takođe zatvaramo krug koji je vezan za pešacku zonu, knez Mihailovu ulicu, Trg Republike i sledeće godine će se na tome raditi. U planu je potpuna rekonstrukcija, a u knez Mihailovoj sređujemo fasade, sada imamo 35 fasada koje se rade - dodao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da će centar grada zahvaljujući tome zasijati drugim sjajem, naročito kada se tržni centar i hotel „Rajićeva" otvore.

- Imaćemo nova radna mesta i ovo je primer kako neke stvari menjamo u Beogradu u smislu da izađemo investitorima u susret, da zaposle naše građevinske kompanije, naše ljude, da pokrenemo našu privredu i ulepšamo svaki deo grada - rekao je gradonačelnik Mali.

Direktor kompanije ABD i projekta Rajićevog soping centra Zahi Boneh (Tsahi Boneh) rekao je da je od avgusta prošle godine projekat značajno napredovao i da je u planu da se u trećem kvartalu, odnosno u septembru iduće godine otvori šoping centar.

- Za sada smo zaključili ugovor za 70 odsto prostora - lokala u šoping centru i intenziivno radimo da popunimo ceo šoping centar pre njegovog otvaranja - rekao je Boneh.

Kako je dodao, u poslednjoj fazi su i pregovori za lanac hotela koji će ga voditi, odnosno koji brend će to biti.

- Kada šoping centar i hotel budu otvoreni sigurno ćemo kreirati prostor za oko 400 građana Beograda, odnosno za nova radna mesta, a takođe ovo će biti i novo mesto za opustanje i zabavu u samom centru - rekao je on.

On je zahvalio gradonačelniku i predstavnicima grada na podršci u projektu.

Izgradnjom šoping centra „Rajićeva" i budućeg hotela rukovodi kompanija ABD koju su osnovali izraelski Ashtrom Group i beogradski Avital.

Investitor je kompanija Ashtrom International, jedna od vodećih izraelskih kompanija u oblasti građevinarstva i upravljanja nekretninama.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;