Svi putevi će voditi kroz Niš

21.11.2016. | Novosti

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da Mađarska ima ozbiljan nagomilan kapital i da bi želeli da investiraju u Srbiju.

- Ne samo u Srbiju, nego i dalje, u južne delove Srbije. Želimo da izgradimo veoma dobre ekonomske odnose - rekao je Orban na konferenciji za novinare posle sednice vlada Srbije i Mađarske u Nišu.

Orban je istakao da mađarski investitori žele da ulažu u one grane privrede koje su u interesu Srbije.

- Hoćemo da se pridružimo privrednoj politici Srbije, kako bi investitori ovde bili na svom terenu, na duže staze - rekao je on i dodao da je Mađarska možda zaključila nekih 10 uspešnijih godina nego Srbija, ali da će se to jednog dana izjednačiti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić jutros (21.11.2016.) je sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović obišao novu deonicu na istočnom kraku Koridora 10, Prosek-Bancarevo.

Vučić je Orbana detaljno upoznao sa radovima, ne samo na toj deonici, već na celom Koridoru 10, a posebno na istočnom kraku koji vodi od Niša ka bugarskoj granici.

Vučić je naglasio da će završetkom Koridora 10 kroz Srbiju vreme putovanje na pravcu od Budimpešte preko Beograda i dalje ka Bugarskoj, Makedoniji i Grčkoj biti značajno skraćeno, a put bezbedniji.

Svi putevi će voditi kroz Niš i taj grad postaje regionalni centar i značajna raskrsnica puteva, rekao je Vučić, a navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Da li će projekat "Beograd na vodi" značajno pokrenuti građevinarstvo u Srbiji?
ник 09.08.2017.
Држава гради станове само у Београду и Ново...
Šumadinac 31.07.2017.
Sve se ovo moglo pojednostaviti i pojeftine...
Darko 26.07.2017.
Ta gospođa Damnjanović je prošla sve žive l...
Slobodan 17.07.2017.
Dejane, hvala puno na lepim i objektivnim r...
Balkan 17.07.2017.
Znaci ovde se ne radi o Energoprojektu jer ...