INFONET-468X60-BANNER

Svaki novi kilometar auto-puta je dobar za investicije

07.11.2016. | Tanjug

Otvaranje auto-puta Ljig-Preljina dobro je za privlačenje novih investicija, jer investitori očekuju dobru infrastrukturu, koja za njih znači jeftiniji transport i konkurentnost proizvoda, izjavio je danas (07.11.2016) predsednik PKS Marko Čadež.

- Dovoljno je da pogledate mapu Srbije i da uporedite gde su dosadašnje investicije, strane i domaće. Kada krenete od Subotice do Niša, one jesu vezane za auto-put ili blizinu auto-puta - rekao je Čadež.

To je, kako kaže, logično, jer investitor očekuje dobru infrastrukturu, koja za njega znači jeftiniji transport i konkurentnost proizvoda.

- Zato je infastruktura važna, odnosno dobri auto-putevi i dobra magistralna mreža puteva - ukazao je Čadež.

Prema njegovim rečima, potencijalni investitori se u razgovorima uvek interesuju za dva glavna pitanja - kvalifikovana radna snaga i dobra infrastruktura

- Ne treba mnogo nauke da se objasni da svaki novi kilometar puta, izgrađeni koridor, svaka nova veza jeste dobra za investicije. Kada gledaju lokacije, investitori gledaju one infrastrukturno dobro povezane - rekao je Čadež.

Predsednik PKS ističe i da je otvaraje auto-puta posebno dobra prilika za Moravički okrug i zapadnu Srbiju, da privuče više stranih investitora, s obzirom da je nedostatak dobre infrastrukture bilo „ograničenje" tog kraja.

- Investitori gledaju koja je perspektiva tog pravca, a ovde jeste perspektiva povezivanje zapadne Srbije, i dalje ka jugu, ka Jadranu. Kada projektujete posao, ne radite to na dve godine, već na duži period, gledate kako će se razvijati poslovni ambijent - rekao je Čadež.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;