INFONET-468X60-BANNER

Građevinska dozvola za početak izgradnje „Ritejl parka“

28.10.2016. | Tanjug

Grad Beograd izdao je građevinsku dozvolu za početak izgradnje poslovnog objekta „Ritejl park“ u staroj Rakovici što je samo nastavak realizacije velikih infrastrukturnih projekata i namere grada da se ubrzaju procedure za efikasnije izdavanje građevinskih dozvola, saopšteno je danas (28.10.2016) iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, objekat će imati skoro 19 hiljada kvadratnih metara, uređene terene, oko 800 parking mesta, od toga 39 za invalide. Objekat će biti građen po fazama, a u njemu će se naći hipermartet, veliki broj lokala i bioskop.

Investitor je RCP Projekt d.o.o, a projekat bi trebalo da donese oko 300 novih radnih mesta.

Sastavni deo građevinske dozvole su lokacijski uslovi, a investitoru se nalaže da pre početka građenja, prema Zakonu o planiranju i izgradnji, ukloni postojeće fabričke pogone fabrike „Rekord“.

U saopštenju se navodi i da građevinska dozvola prestaje da važi ukoliko se ne otpočne sa radovima u roku predviđenom zakonom.

Prema rečima glavnog urbaniste Milutina Folića, usvajanjem novog generalnog urbanističkog plana stvaraju se uslovi da investitori više ulažu, kao i da je planskom dokumentacijom sada pokriveno više od 50 odsto teritorije grada, što je i bila najveća prepreka investicijama.

- Planovi otvaraju mogućnost za investicije, ove pak za ulaganja u infrastrukturu, od koje se nakon svega opet stvaraju uslovi za nove investicije, te je to zatvoren krug - rekao je Folić.

On je dodao da se sada pokreću investicije i otvaraju gradilišta na mestima koja su godinama stajala i bila zapuštena i neuređena poput zgrade bivšeg Saveznog MUP-a i objekta u Rajićevoj.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;