Konferencija „Italy & Serbia: Building Together”

18.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

U Beogradu će se 19. i 20. oktobra održati konferencija pod nazivom „Italy & Serbia: Building Together” posvećena sektoru građevinarstva, s posebnim fokusom na infrastrukture u oblasti saobraćaja, komunalnih usluga, energetike, zdravstva i turizma, kao i na pitanja urbanizma i prostornog planiranja.

- Postoji značajno interesovanje italijanskih firmi za srpsko tržište, o čemu svedoči i broj pristiglih prijava za učešće na predstojećem skupu u Beogradu - navodi direktor ICE - Italijanske agencije za spoljnu trgovinu u Beogradu Giovanni Mafodda. - Inicijativa je pokrenuta u okviru jedne opsežne akcije promovisanja i internacionalizacije italijanskih firmi iz sektora građevinarstva i projektantskih delatnosti koju sprovodi ICE Agencija u saradnji sa italijanskim asocijacijama koje okupljaju kompanije iz ovih oblasti: ANCE - Italijanska asocijacija građevinara, koja broji oko 20.000 članova među firmama specijalizovanim za infrastrukturne radove, stambenu, poslovnu i industrijsku gradnju, zaštitu životne sredine i specijalističke radove, i OICE - Italijanska asocijacija kompanija za inženjering, arhitekturu i tehničko-ekonomski konsalting koja sa preko 450 članova okuplja sve najveće italijanske firme iz oblasti inženjerstva i projektovanja i većinu visokokvalifikovanih malih i srednjih preduzeća iz ovog sektora.

Na skupu „Italy & Serbia: Building Together” čiju organizaciju podržava i Ambasada Italije u Beogradu, najavljeno je učešće preko 30 italijanskih firmi, kojima će se u okviru konferencije obratiti visoki predstavnici srpskih institucija i organizacija nadležnih za navedene sektore i predstaviti najznačajnije projekte planirane u pojedinačnim oblastima. Ujedno, italijanske firme će imati priliku da se susretnu sa svojim kolegama iz Srbije i tako steknu jednu kompletnu sliku o građevinskom sektoru u našoj zemlji. Kako ističe direktor ICE Agenciije u Beogradu Giovanni Mafodda, interesovanje italijanskih kompanija za Srbiju se ne svodi samo na ulazak na srpsko građevinsko tržište već je dobrim delom usmereno na uspostavljanje saradnje sa srpskim firmama i to na različitim nivoima. - U tom smislu, cilj nam je da ovom konferencijom pružimo što potpuniju informaciju o prilikama i mogućnostima poslovanja u Srbiji, s jedne strane kroz prezentaciju projekata, u prvom redu onih koje je Vlada Srbije definisala kao prioritetne kao i onih koji se tiču i Srbije i šireg regiona, i s druge kroz predstavljanje konkretnih iskustava italijanskih građevinskih firmi u Srbiji. Istovremeno, želimo da pružimo svu potrebnu podršku italijanskim firmama koje dolaze da nude ili traže saradnju sa srpskim partnerima, kako za poslove u Srbiji, tako i za potencijalno zajedničko nastupanje na trećim tržištima. Naša kancelarija u Beogradu stoji zato na raspolaganju srpskim kompanijama iz sektora građevinarstva, inženjerskih i projektantskih delatnosti zainteresovanim za susret sa italijanskim firmama učesnicama predstojećeg skupa.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad R 20.04.2018.
Pa zašto zatrpavate Vinču otpadom, tamo je ...
Vladimir 22.03.2018.
Ja licno bi zamolio g.Rodica da ako je u mo...
nik 21.03.2018.
Po našem običaju, radovi na najprometnijim ...
Darko 20.03.2018.
A šta se čepom na Trošarini? Potez Save Maš...
Mika 18.03.2018.
Da li radite u Stbiji i koja je cena lifta ...