Konferencija „Italy & Serbia: Building Together”

18.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

U Beogradu će se 19. i 20. oktobra održati konferencija pod nazivom „Italy & Serbia: Building Together” posvećena sektoru građevinarstva, s posebnim fokusom na infrastrukture u oblasti saobraćaja, komunalnih usluga, energetike, zdravstva i turizma, kao i na pitanja urbanizma i prostornog planiranja.

- Postoji značajno interesovanje italijanskih firmi za srpsko tržište, o čemu svedoči i broj pristiglih prijava za učešće na predstojećem skupu u Beogradu - navodi direktor ICE - Italijanske agencije za spoljnu trgovinu u Beogradu Giovanni Mafodda. - Inicijativa je pokrenuta u okviru jedne opsežne akcije promovisanja i internacionalizacije italijanskih firmi iz sektora građevinarstva i projektantskih delatnosti koju sprovodi ICE Agencija u saradnji sa italijanskim asocijacijama koje okupljaju kompanije iz ovih oblasti: ANCE - Italijanska asocijacija građevinara, koja broji oko 20.000 članova među firmama specijalizovanim za infrastrukturne radove, stambenu, poslovnu i industrijsku gradnju, zaštitu životne sredine i specijalističke radove, i OICE - Italijanska asocijacija kompanija za inženjering, arhitekturu i tehničko-ekonomski konsalting koja sa preko 450 članova okuplja sve najveće italijanske firme iz oblasti inženjerstva i projektovanja i većinu visokokvalifikovanih malih i srednjih preduzeća iz ovog sektora.

Na skupu „Italy & Serbia: Building Together” čiju organizaciju podržava i Ambasada Italije u Beogradu, najavljeno je učešće preko 30 italijanskih firmi, kojima će se u okviru konferencije obratiti visoki predstavnici srpskih institucija i organizacija nadležnih za navedene sektore i predstaviti najznačajnije projekte planirane u pojedinačnim oblastima. Ujedno, italijanske firme će imati priliku da se susretnu sa svojim kolegama iz Srbije i tako steknu jednu kompletnu sliku o građevinskom sektoru u našoj zemlji. Kako ističe direktor ICE Agenciije u Beogradu Giovanni Mafodda, interesovanje italijanskih kompanija za Srbiju se ne svodi samo na ulazak na srpsko građevinsko tržište već je dobrim delom usmereno na uspostavljanje saradnje sa srpskim firmama i to na različitim nivoima. - U tom smislu, cilj nam je da ovom konferencijom pružimo što potpuniju informaciju o prilikama i mogućnostima poslovanja u Srbiji, s jedne strane kroz prezentaciju projekata, u prvom redu onih koje je Vlada Srbije definisala kao prioritetne kao i onih koji se tiču i Srbije i šireg regiona, i s druge kroz predstavljanje konkretnih iskustava italijanskih građevinskih firmi u Srbiji. Istovremeno, želimo da pružimo svu potrebnu podršku italijanskim firmama koje dolaze da nude ili traže saradnju sa srpskim partnerima, kako za poslove u Srbiji, tako i za potencijalno zajedničko nastupanje na trećim tržištima. Naša kancelarija u Beogradu stoji zato na raspolaganju srpskim kompanijama iz sektora građevinarstva, inženjerskih i projektantskih delatnosti zainteresovanim za susret sa italijanskim firmama učesnicama predstojećeg skupa.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Da li će projekat "Beograd na vodi" značajno pokrenuti građevinarstvo u Srbiji?
Ovdašnji 23.03.2017.
Odgovor Muji: Da problem odmah personalizu...
mujo 20.03.2017.
Zasto mi ne napravimo tako nesto.
Ognjen 16.03.2017.
Poštovani,
nisu roditelji krivci. Oni ...
Vlada 13.03.2017.
Kada se ne zurim, najednostavnije mi je pre...
Monika 10.03.2017.
Strasno! Svi su mogli u vazduh da odu.