INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Projekti koji menjaju "lice" Beograda

14.10.2016. | Beoinfo

- Naredne nedelje počeće potpuna rekonstrukcija fasada u Karađorđevoj ulici, u okviru velikog projekta koji smo započeli, a do kraja ove godine skele će biti na 33 fasade u centru grada - najavio je gradonačenik Beograda Siniša Mali gostujući na RTV Studio B.

Prema njegovim rečima, JKP Gradsko stambeno priprema veliki projekat za narednu godinu, a to je sređivanje fasada u onim ulicama koje su najprometnije i koje treba da budu slika i prilika našeg grada.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Mislim na potez od Trga republike do Slavije, od Trga republike do Pravnog fakulteta, na Nemanjinu i Ulicu kneza Miloša. Reč je o stotinama fasada koje će posle obnove biti i dekorativno osvetljene. To je ono što turisti govore kada posećuju naš grad i mi ćemo srediti fasade koje su decenijama bile zapostavljene - rekao je Mali i dodao da će ubuduće svaka nova zgrada koja se bude gradila morati da ima dekorativno osvetljenje, po uzoru na velike evropske metropole.

Govoreći o projektima koji se raealizuju, gradonačelnik je podsetio da su u aprilu započeti projekti u Beogradu, čija je vrednost oko 450 miliona evra. Kako je rekao, krenula je izgradnja hotela „Hilton”, Ikea se radi po planu, gradilište u Rajićevoj, a radovi u Beogradu na vodi se odvijaju i ispred planiranog roka i to je najveće gradilište u Evropi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;