IZOLACIJA-468X60-BANNER

U Beograd stiže više od 30 italijanskih građevinskih kompanija

11.10.2016. | eKapija

U Beogradu će 19. i 20. oktobra biti održana konferencija pod nazivom „Italy & Serbia: Building Together" posvećena sektoru građevinarstva, s posebnim fokusom na infrastrukture u oblasti saobraćaja, komunalnih usluga, energetike, zdravstva i turizma, kao i na pitanja urbanizma i prostornog planiranja, saopštila je Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE.

- Postoji značajno interesovanje italijanskih firmi za srpsko tržište, o čemu svedoči i broj pristiglih prijava za učešće na predstojećem skupu u Beogradu - navodi direktor ICE agencije u Beogradu Giovanni Mafodda.

- Inicijativa je pokrenuta u okviru jedne opsežne akcije promovisanja i internacionalizacije italijanskih firmi iz sektora građevinarstva i projektantskih delatnosti - objašnjava Mafodda.

Akciju sprovodi ICE u saradnji sa italijanskim asocijacijama koje okupljaju kompanije iz ovih oblasti: ANCE - Italijanska asocijacija građevinara (ima oko 20.000 članova među firmama specijalizovanim za infrastrukturne radove, stambenu, poslovnu i industrijsku gradnju, zaštitu životne sredine i specijalističke radove) i OICE - Italijanska asocijacija kompanija za inženjering, arhitekturu i tehničko-ekonomski konsalting (ima više od 450 članova i okuplja sve najveće italijanske firme iz oblasti inženjerstva i projektovanja i većinu visokokvalifikovanih malih i srednjih preduzeća iz ovog sektora.

Na skupu „Italy & Serbia: Building Together", čiju organizaciju podržava i Ambasada Italije u Beogradu, najavljeno je učešće više od 30 italijanskih firmi, kojima će se u okviru konferencije obratiti visoki predstavnici srpskih institucija i organizacija nadležnih za navedene sektore. Oni će predstaviti najznačajnije projekte planirane u pojedinačnim oblastima.

Ujedno, italijanske firme će imati priliku da se susretnu sa svojim kolegama iz Srbije i tako steknu jednu kompletnu sliku o građevinskom sektoru u našoj zemlji.

Kako ističe direktor ICE u Beogradu Giovanni Mafodda, interesovanje italijanskih kompanija za Srbiju se ne svodi samo na ulazak na srpsko građevinsko tržište, već je dobrim delom usmereno na uspostavljanje saradnje sa srpskim firmama i to na različitim nivoima.

- U tom smislu, cilj nam je da ovom konferencijom pružimo što potpuniju informaciju o prilikama i mogućnostima poslovanja u Srbiji. S jedne strane kroz prezentaciju projekata, u prvom redu onih koje je Vlada Srbije definisala kao prioritetne, kao i onih koji se tiču i Srbije i šireg regiona, i s druge kroz predstavljanje konkretnih iskustava italijanskih građevinskih firmi u Srbiji. Istovremeno, želimo da pružimo svu potrebnu podršku italijanskim firmama koje dolaze da nude ili traže saradnju sa srpskim partnerima, kako za poslove u Srbiji, tako i za potencijalno zajedničko nastupanje na trećim tržištima. Naša kancelarija u Beogradu stoji zato na raspolaganju srpskim kompanijama iz sektora građevinarstva, inženjerskih i projektantskih delatnosti, zainteresovanim za susret sa italijanskim firmama učesnicama predstojećeg skupa - naglasio je Giovanni Mafodda.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;