Qbiss by trimo i ArtMe proglašeni za najbolje slovenačke inovacije u 2009.

10.12.2009. | Gradjevinarstvo.rs

Novine u proizvodnom programu Trima - Qbiss by trimo i ArtMe, zauzele su prvo i drugo mesto u konkurenciji za najbolje slovenačke inovacije u okviru četvrtog Slovenačkog foruma inovacija na Privrednoj izložbi u Ljubljani. Na forumu su predstavljene najbolje preduzetničke inovacije, izumi, nova tehnološka rešenja i inovativna preduzeća.

Trimovi novi proizvodi Qbiss by trimo i ArtMe, u izboru svih prijava uvrstili su se među najbolje i od svih prijavljenih inovacija dobili su najviši broj bodova. Modularni fasadni sistem Qbiss by trimo, predlagan je i za posebnu nagradu Slovenačkog foruma inovacija.

U izboru za najbolje slovenačke inovacije učestvovalo je približno oko stotinu predloga, koje je ocenjivala stručna komisija koju je sačinjavao 61 slovenački stručnjak s područja tehnike, biznisa, patenata, predstavnika slovenačkih inovatora i četiri inostrana savetnika.

Izabrali su 30 najinovativnijih preduzeća, pojedinaca i istraživačko-razvojnih institucija, koje su se ove nedelje predstavili na Privrednoj izložbi. Ključni kriterijumi ocenjivanja su bili: upotrebna vrednost, inovativnost, potencijalna važnost odnosno uticaj – relevantnost, praktična izvodljivost, tržišna privlačnost, društveno-ekonomski učinci i značaj pristupa.

Qbiss by trimo i ArtMe suvereno su se uvrstili među najbolje slovenačke inovacije i bili su predstavljeni i na forumu. Najboljim inovatorima i inovacijama priznanja su 1. decembra dodelili ministar za privredu dr Matej Lahovnik i direktor JAPTI (Javne agencije Republike Slovenije za preduzetništvo i strane investicije) Igor Plestenjak.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Lepa 20.11.2018.
Šta je sa nelegalnim objektima koji su izgr...
D 17.11.2018.
I sta ce se videti sa tog tocka koji ce bit...
Kordunas 12.11.2018.
Nadamo se skorom početku radova i kraju tog...
Dragica 09.11.2018.
Ma kako da ne...bas joj verujemo.
Neš 01.11.2018.
Komentara 0 tako će i ostati to je sve lep...