INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Qbiss by trimo i ArtMe proglašeni za najbolje slovenačke inovacije u 2009.

10.12.2009. | Gradjevinarstvo.rs

Novine u proizvodnom programu Trima - Qbiss by trimo i ArtMe, zauzele su prvo i drugo mesto u konkurenciji za najbolje slovenačke inovacije u okviru četvrtog Slovenačkog foruma inovacija na Privrednoj izložbi u Ljubljani. Na forumu su predstavljene najbolje preduzetničke inovacije, izumi, nova tehnološka rešenja i inovativna preduzeća.

Trimovi novi proizvodi Qbiss by trimo i ArtMe, u izboru svih prijava uvrstili su se među najbolje i od svih prijavljenih inovacija dobili su najviši broj bodova. Modularni fasadni sistem Qbiss by trimo, predlagan je i za posebnu nagradu Slovenačkog foruma inovacija.

U izboru za najbolje slovenačke inovacije učestvovalo je približno oko stotinu predloga, koje je ocenjivala stručna komisija koju je sačinjavao 61 slovenački stručnjak s područja tehnike, biznisa, patenata, predstavnika slovenačkih inovatora i četiri inostrana savetnika.

Izabrali su 30 najinovativnijih preduzeća, pojedinaca i istraživačko-razvojnih institucija, koje su se ove nedelje predstavili na Privrednoj izložbi. Ključni kriterijumi ocenjivanja su bili: upotrebna vrednost, inovativnost, potencijalna važnost odnosno uticaj – relevantnost, praktična izvodljivost, tržišna privlačnost, društveno-ekonomski učinci i značaj pristupa.

Qbiss by trimo i ArtMe suvereno su se uvrstili među najbolje slovenačke inovacije i bili su predstavljeni i na forumu. Najboljim inovatorima i inovacijama priznanja su 1. decembra dodelili ministar za privredu dr Matej Lahovnik i direktor JAPTI (Javne agencije Republike Slovenije za preduzetništvo i strane investicije) Igor Plestenjak.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;