INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija poslovnog objekta kompanije "Napred" u bloku 21

29.09.2016. | Beobuild

Početkom ove godine počela je rekonstrukcija i dogradnja poslovnog objekta kompanije Napred u bloku 21 na Novom Beogradu. Zgrada Napreda nalazi se na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice antifašističke borbe, a u okviru povezane komercijalno-poslovne zone sa zajedničkim pristupnim platoom. Rekonstrukcija objekta modernizovaće ovaj poslovni prostor u A klasu, a pored rekonstrukcije biće iskorišćene i nove odredbe GUP-a o dozvoljenoj višoj spratnosti. To znači da se predviđa i dogradnja značajnog broja kvadrata, čime će se praktično udvostručiti površina postojećeg objekta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Sa dozvoljenom visinom objekta od 32 metara, dogradnja će podrazumevati 6 novih etaža, pet nadzemnih i jednu podzemnu (Po+Su+P+7+Ps). Na podzemnim etažama (podrum i suteren) biće omogućeno garažiranje vozila, dok će ostali spratovi zadržati osnovnu poslovnu namenu. Pristup garaži biće sa zadnje strane objekta preko unutarblokovske saobraćajnice, a korisnicima će biti na raspolaganju i auto-lift. Prostor u okviru objekta biće organizovan kao otvoren i fleksibilan, a ukupna kvadratura objekta biće povećana sa trenutnih 6141 m² na oko 13000 m² nakon rekonstrukcije.

Radovi koji traju izvode se na osnovu dozvole o rekonstrukciji postojećeg gabarita, ali se u kratkom roku očekuje i dozvola za nadogradnju. Radovi na izgradnji novih etaža počeće nakon završetka rekonstrukcije prva tri sprata. U okviru postojećeg objekta radi se na izgradnji nove podzemne etaže, zameni fasadne stolarije i unutrašnjih instalacija. Rekonstrukcija postojećeg objekta trebala bi da bude završena do kraja godine, dok bi celokupan projekat mogao biti gotov u drugoj polovini 2017. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;