INFONET-468X60-BANNER

Užičani traže produženje auto-puta preko Zlatiborskog okruga

29.09.2016. | Glas Zapadne Srbije

Na zajedničkom sastanku Saveta Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga (koji će se održati u petak 30.septembra u 11 sati u Požegi), na dnevnom redu naći će se i izgradnja auto-puta na koridoru 11, od Čačka prema Crnoj Gori.

Naime, načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović i gradonačelnik Užica Tihomir Petković inicirali su razgovor sa načelnikom Moravičkog okruga Slobodanom Jolovićem vezano za produženje izgradnje auto-puta na koridoru 11 prema Crnoj Gori preko Užica, Zlatibora i Nove Varoši do Boljara.

Jolović tvrdi da postoji potpuna saglasnost oba okruga da deonicu auto-puta na koridoru 11 od Preljine do Požege treba započeti odmah i završiti u što kraćem roku, ali i na vreme definisati trasu i raditi na pripremama za realizaciju deonice Požega-Boljari.

- Za ovaj projekat zainteresovane su opštine Arilje, Ivanjica i Sjenica, dok većina lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga smatra da trasa treba da se planira pored većih naseljenih mesta, kao što su Užice, Čajetina, Zlatibor, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, jer bi u tom slučaju bio veći protok vozila i samim tim imala bi ekonomsku opravdanost bez obzira na trenutno veće investicione troškove - istakao je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;