INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dopunjena dokumentacija za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd

21.09.2016. | Tanjug

Kompanija Beograd na vodi saopštila je juče (20.09.2016) da je dopunila dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd i da je u postupku dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbilo je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd kako bi omogućilo da se pravno-formalno podnese novi usaglašeni zahtev. Dodaju da je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd bio podnet, ali su određeni detalji usaglašeni u toku samog postupka.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kompanija navodi da je dopunila dokumentaciju, dobila saglasnost Revizione komisije za stručnu kontrolu tehničke dokumentacije i u postupku je dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi kule Beograd.

Ističu da se pripremni radovi na kuli Beograd, koji su počeli polaganjem kamena temeljca u aprilu ove godine, odvijaju u skladu sa dozvolom za pripremne radove, koju je izdalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To je, dodaju, prema „lex specialis-u", jedna od tri dozvole koje se izdaju etapno.

Podsećaju da je kula Beograd prvi objekat na kome se „lex specialis" primenjuje u delu faznih dozvola i da su sa resornim ministarstvom usaglašavani tehnički aspekti njegove primene.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da zahtev investitora za gradnju kule u okviru Beograda na vodinije podnet elektronski i da je zbog toga morao da bude odbijen.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;