INFONET-468X60-BANNER

Nezavršene zgrade mogle bi biti ustupljene ili porušene

23.08.2016. | eKapija

Do kraja novembra 2016. znaće se tačan broj objekata u Srbiji čija je izgradnja započeta pre više godina, a koji iz raznih razloga još nišu završeni, izjavila je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da Zakon o planiranju i izgradnji ne dozvoljava takve objekte u Srbiji, pa je inspekcijama u svim lokalnim samoupravama u procesu ozakonjenja dat rok od šest meseci, koji ističe u novembru, da popišu sve objekte koji stoje jednu, dve, pet ili više godina nezavršeni.

- Do 21. novembra dobićemo izveštaje i presek stanja za sve lokalne samouprave u Srbiji, a nakon toga se donose odluke šta će se raditi sa tim objektima koji stoje više godina nezavršeni - naglasila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, ima nekoliko načina kako će se taj problem rešavati, među njima je i to da investitori te objekte ustupe nekom drugom na završetak ili da se ti objekti ruše.

- Postoji nekoliko načina kako ovaj problem da se reši. Nakon 21. novembra odlučivaćemo šta dalje ili će se videti sa investitorom da te objekte ustupe nekom drugom na završetak ko ima interes da se time bavi, a postoje i određeni predlozi za rušenje, ali se ja iskreno nadam da do toga neće doći - kazala je Mihajlović.

Ona je naglasila da u Srbiji ima dosta započetih zgrada koje su nezavršene, jer investitori taj posao nisu mogli da sprovedu do kraja, pošto im je ponestalo para ili možda nisu mogli da prodaju sve stanove, kako su planirali.

- To tako više ne može da stoji, jer tu ima veoma atraktivnih lokacija, a da ne govorimo koje je to ruglo - naglasila je.

 

Komentari: 1

Bojan Mihailovic 14.09.2016 07.35.48

Pozdrav svima, sto pre imate listu lokacija u bilo kojem delu, sa 'Cistom Slikom' kome I sta se duguje u datom momentu, sa kime treba razgovarati mi kao investitori mozemo da pocnemo sa ponudama za projekte. Sa postovanjem, Bojan Mihailovic

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;