INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Most na čačanskoj obilaznici do 20. avgusta

28.07.2016. | Tanjug

Potpredsednica vlade izjavila je da most preko Zapadne Morave na obilaznici oko Čačka mora sada da se rekonstruiše, iako je turistička sezona u jeku i najavila da će radovi biti gotovi do 20. avgusta.

Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara rekla da je građevinska sezona uvek u jeku tokom leta i da su stručnjaci rekli da most mora što pre da se rekonstruiše.

- Takođe, jul i avgust su u samim gradovima manje frekventni iako je Čačak tranzitni grad. Rok je da do 20. avgusta bude gotov, ne volim da se mešam stručnjacima u posao i ako oni kažu da taj most mora da se sredi,  mi smo izdvojili novac i podržali - navela je Mihajlović.

Ona je rekla da će Putevi Srbije ubrzati radove kako bi se što pre normalizovao saobraćaj.

V.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobanjak je rekao da na tom mostu skoro ništa da nije rađeno gotovo 40 godina i da je došlo krajnje vreme za rekonstrukciju da bi mogao da nastavi da se koristi.

- Gledali smo kada nije gužva da to radimo, ali verujte veći je saobraćaj na obilaznici u aprilu ili maju nego sada. Izvođači moraju to da završe do 20. avgusta - kazao je Drobnjak.

On je komentarišući inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića da meštani Goračića kod Čačka dobiju put, rekao da Putevi Srbije i Ministarstvo građevinarstva finansiraju gradnju 1,4 kilometra tog puta, koji će biti gotov u narednih 15 do 20 dana.

On je kazao da i da će tri kilometra regionalnog Prijevorskog puta u tom kraju biti obnovljeno tokom avgusta, kao i da će biti povećana bezbednost saobraćaja pošto će biti napravljeni trotoari.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;