INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Širenje pešačkih zona u Beogradu

26.07.2016. | Beobuild

Krajem marta počeli su radovi na rekonstrukciji preostalog dela Zmaj Jovine ulice, izmedju Čika Ljubine i Vasine ulice. Posle 4 meseca izvođenja, radovi se konačno ovih dana privode kraju, a ostala su da se završe samo manja uklapanja na pločnicima. Rekonstrukcija se obavlja u skladu sa planovima širenja pešačke zone, pa je i ovaj deo Zmaj Jovine uređen po istim principima. Tokom radova izvedena je zamena svih podzemnih instalacija i kanalizacione mreže, a popločavanjem ulice ukida se saobraćajna funkcija i skretanje iz Vasine u Zmaj Jovinu ulicu. Izuzetak će biti kontrolisan pristup dostavnih vozila Pošte. Uređeni prostor je deo šire zone Knez Mihajlove ulice, a novi plato od oko 1000 kvadrata pokriven je granitom sa prepoznatljivim fiksnim žardinjerama, manjim drvoredom i novim javnim osvetljenjem.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Pored Zmaj Jovine ulice, ovih dana završen je i tender za izvođača radova na rekonstrukciji Kosančićevog venca. Projekat na Kosančićevom vencu podrazumeva rekonstrukciju ulične kaldrme, a posao je dobilo beogradsko preduzece Ingrap omni. Očekuje se da izvođač bude uveden u posao početkom avgusta. Krajnji cilj na Kosančićevom vencu jeste potpuno uklanjanje saobraćaja, međutim preduslov je izgradnja garaže za potrebe lokalnog stanovništva. Planirana garaža bi se nalazila na prostoru između Kosančićevog venca i Brankovog mosta, ali će do njene izgradnje vozilima i dalje biti dozvoljeno parkiranje u okviru pešačke zone.

U septembru nas očekuje još jedan projekat na širenju pešačke zone, a radi se o već najavljenim radovima kod Obilićevog venca. Pored radova na popločavanju Obilićevog venca biće rekonstruisan i pristup garaži iz Birjuzove ulice, gde se umesto asfalta planira postavljanje kamene kocke. Završene su i pripreme za rekonstrukciju Sremske ulice, pa se uskoro očekuje raspisivanje tendera, a do kraja godine trebala bi da počne i rekonstrukcija Nušićeve ulice.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;