Ponude za izgradnju fontane na Slaviji

22.07.2016. | K.M. | Novosti

Tender za izgradnju fontane na Slaviji, nakon sedmog produžetka roka za dostavljanje ponuda, konačno je uspeo. Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je u sredu da su na adresu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda stigle ponude četiri zainteresovane kompanije.

Radovi na izgradnji muzičke fontane na Trgu Slavija, na mestu spomenika Dimitriju Tucoviću, koje finansira grad Beograd, konačno bi mogli početi na jesen.

- Na tenderu za izradu fontane dobili smo ponude u rasponu od 182 do 229 miliona dinara - kaže Vesić. - Komisija će tokom sledeće nedelje pregledati sve ponude i doneti odluku o izboru najpovoljnijeg izvođača. Ugovor će biti potpisan veoma brzo, zavisno od toga da li će biti žalbi na odluku o izboru ponuđača ili ne.

Vesić tvrdi da će radovi trajati 155 dana tokom kojih će se saobraćaj u tom delu grada odvijati nesmetano.

Početkom juna završen je i tender za izgradnju saobraćajnica na Slaviji i u Bulevaru oslobođenja do Autokomande. Na ovaj javni poziv ponude su dostavile dve kompanije, za koje je Komisija utvrdila da su neispravne pa će novi tender biti raspisan nakon konačne odluke Evropske banke za obnovu i razvoj, koja finansira ovu investiciju.

- Nismo srećni zbog činjenice da će se Slavija raditi u dve faze zbog toga što je jedan tender uspeo, a drugi nije, ali to je stvar na koju nismo mogli da utičemo i reč je o poštovanju zakona - tvrdi Vesić. - Kada bude završen ponovljeni tender za izgradnju saobraćajnica ti radovi će biti izvođeni u drugoj fazi, na proleće.

 
Share |

Komentari: 1

nik 27.07.2016 15:18:33

Pitam se kako će se prići fontani da bi se čula muzika od saobraćajne buke u pozadini???

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Da li će projekat "Beograd na vodi" značajno pokrenuti građevinarstvo u Srbiji?
Ovdašnji 23.03.2017.
Odgovor Muji: Da problem odmah personalizu...
mujo 20.03.2017.
Zasto mi ne napravimo tako nesto.
Ognjen 16.03.2017.
Poštovani,
nisu roditelji krivci. Oni ...
Vlada 13.03.2017.
Kada se ne zurim, najednostavnije mi je pre...
Monika 10.03.2017.
Strasno! Svi su mogli u vazduh da odu.