INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro spisak objekata za rušenje u Beogradu

20.07.2016. | Beta

Do početka sledeće nedelje biće završen spisak svih objekata za rušenje u Beogradu koji su građeni suprotno Zakonu o ozakonjenju i Zakonu o planiranju i izgradnji, saopšteno je juče nakon sastanka predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Beograda. Kako je saopštilo Ministarstvo, na sastanku su učestvovali državna sekretarka tog ministarstva Aleksandra Damnjanović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić.

Dogovorili su se da učine sve da zaustave nelegalnu izgradnju i da krivično odgovoraju svi koji krše zakon, uključujući i predstavnike opština i građevinske inspektore.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Saopšteno je da je počela kontrola svih, blizu 10.000 objekata čije je ozakonjenje zatraženo od datuma usvajanja zakona do danas.

- Ovi objekti biće upoređeni sa satelitskim snimkom koji je sada dostupan i Gradu Beogradu, kako bi se utvrdilo da li su građeni posle donošenja zakona. Ako se utvrdi kršenje zakona, protiv investitora, ali i građevinskih inspektora i opštinskih službenika, biće pokrenuti krivični postupci, jer je nelegalna gradnja po stupanju na snagu Zakona o ozakonjenju krivično delo - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo i Grad Beograd formiraće zajedničku Radnu grupu koja će nadzirati i pratiti rad svih institucija nadležnih za sprovodjenje Zakona o ozakonjenju i Zakona o planiranju i izgradnji. Radna grupa će svakodnevno kontrolisati primenu zakona na terenu i odmah reagovati na kršenje zakona.

- Svaka gradnja bez dozvole od dana usvajanja Zakona o ozakonjenju, odnosno 26. novembra 2015. godine, predstavlja krivično delo. Takvi objekti ne mogu biti predmet ozakonjenja, već se za njih odmah donosi rešenje o rušenju i zakazuje izvršenje. Svako ko ne postupa na ovaj način čini krivično delo i za to će odgovorati - rekla je Damnjanović. Dodala je da će Ministarstvo i Grad Beograd, zajedno s Ministarstvom unutrašnjih poslova i tužilaštvom, preduzeti sve mere da se zaustavi nova bespravna gradnja i da se odgovorni kazne.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

ATM
ATM
SUBOTICA

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;