INFONET-468X60-BANNER

Novogradnja u centru Beograda

19.07.2016. | eKapija

U cilju unapređenja kvaliteta života na Dorćolu, kao i vizuelnog identiteta rekonstrukcijom postojećih objekata i izgradnjom novih, doneta je odluka o izradi „Plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica: Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Rige od Fere i Strahinjića Bana“.

Planirano je uređenje i unapređenje unutar blokovskih površina i dvorišta - ozelenjavanje, uklanjanje neprimerenih objekata, uređenje prostora za odmor, druženje i igru dece.

Predviđeno je i unapređenje postojećeg karaktera, vizuelnog identiteta i ambijenta bloka, kroz uvođenje novih sadržaja i planirane intervencije na postojećim objektima i izgradnje novih objekata.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Inicijativu za izradu „Plana“ pokrenulo je preduzeće Petrohem d.o.o, iz Beograda, u cilju stvaranja planskog osnova za definisanje javnog interesa, stvaranje planskih mogućnosti i obezbeđivanje kapaciteta tehničke infrastrukture za planiranu izgradnju, odnosno, dogradnju postojećih objekata. Površina obuhvaćena „Planom detaljne regulacije“ iznosi oko 1.21 ha.

Dominantnu planiranu namenu čine mešoviti gradski centri, u kojima je planirana izgradnja komercijalnih, poslovnih i stambenih objekata sa poslovanjem u prizemlju.

- U postojećim objektima poželjno je planirati transformaciju prizemlja, suterena i eventualno ostalih etaža u poslovne i javne sadržaje. Nova izgradnja na pojedinačnim parcelama podrazumeva izgradnju kako poslovnih tako i stambenih objekata sa obaveznim poslovanjem u prizemlju. Predlaže se maksimalna spratnost novih objekata prizemlje, šest spratova i povučen sprat (P+6+Ps). Dogradnju i rekonstrukciju postojećih objekata treba planirati u skladu sa statičkim mogućnostima objekata i mogućnostima rešavanja parkiranja - navedeno je u „Planu“.

Rani javni uvid u „Plan detaljne regulacije za deo bloka između ulica: Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Rige od Fere i Strahinjića Bana“ obaviće se u Gradskoj upravi od 25. jula do 8. avgusta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;