INFONET-468X60-BANNER

Duplo veća gradnja u Beogradu

11.07.2016. | Tanjug

Brže izdavanje građevnskih dozvola  gotovo je udvostručilo gradnju u Beogradu u 2016. godini, izjavio je danas sekretar Udruženja za građevinarstvo u Privrednoj komori Srbije Viktor Kobjerski.

- Zahvaljujući izmenama Zakona o planiranju i izgradnji dobii smo veliki broj kranovu u Beogradu. Vidimo da se dozvole izdaju daleko više nego prošle godine i barem za 100 odsto se više gradi nego ranije - rekao je Kobjerski.

On je istakao da se na osnovu toga može videti i da je ulaganje stranog kapitala veće u našoj zemlji.

- Stranci se vraćaju kod nas, jer je daleko lakše dobiti dozvolu. Jedino još ostaje problem kod katastra, gde još do kraja nije definisano vlasništvo na pojedinim parcelama - napomenuo je Kobjerski.

On je izrazio očekivanje da će uskoro i to biti sređeno, da će biti pokrenuta planirana radnja i da će se još više graditi u narednom periodu.

Stručnjak PKS ističe da su mnoge zemlje zainteresovane za naše građevinare i da bi naše firme, koje su već dosta prisutne na ruskom tržištu, mogle da dobiju posao na gradnji objekata za potrebe svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, koje će 2018. godine prvi put biti održano u toj zemlji.

- Srbija ima mnogo firmi koje grade u Rusiji i tamo su već domaće firme, a mi smo u situaciji da možemo da stvorimo konzorcijum malih i srednjih preduzeća i ukoliko nam se ponudi da gradimo neki veći kompleks objekata za svetsko prvenstva u fudbalu svakako ćemo prihvatiti - naglasio je Kobjerski.

On ističe da su i Italijani, koji su nedavno posetili PKS, zaintereosvani ne samo za saradnju u Srbiji već i da sa našim građevinarima zajedno  realizuju projekte na trećim tržištima.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;