INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnavljanje državnih puteva

04.07.2016. | N.V. | Novosti

Kroz projekat rehabilitacije i unapređenja bezbednosti, u Srbiji će ove i u naredne dve godine biti obnovljeno oko 230 kilometara državnih puteva, zahvaljujući zajmu Evropske banke za obnovu i razvoj. Ukupna procenjena vrednost projekta je 390 miliona evra, a udeo finansiranja EBRD iznosi do 100 miliona evra.

Kako se navodi na sajtu ove banke, projekat se sastoji iz dva dela. Prvi, koji će biti finansiran od strane EBRD, uključuje građevinske radove u cilju rehabilitacije i unapređenja bezbednosti na odabranim deonicama. Drugi deo će biti sufinansiran od Svetske banke, Evropske investicione banke (EIB) i Republike Srbije i podrazumeva samu realizaciju projekta - izradu Glavnog projekta, nadzor, upravljanje i monitoring, reviziju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Za ovu godinu predviđeno je uređenje državnog puta od Kaća do Zrenjanina ukupne dužine 24,2 kilometra. Sledeća je u planu rehabilitacija i dogradnja deonice auto-puta od graničnog prelaza Batrovci do Kuzmina, od 21,8 kilometara. U 2017. dinamika radova predviđa i obnovu saobraćajnice od Zaječara do Knjaževca, odnosno Trgovišta, duge 24,2 kilometra. Zatim, saobraćajnice Kula - Vrbas, od Bačke Topole do Savinog Sela u dužini od 10 kilometara i državne rute Vrbas - Srbobran, od Zmajeva do Feketića, oko devet kilometara. Izgradnju očekuje i deonica od 32 kilometra koja povezuje Kovin, Ralju i Požarevac.

Dinamika radova za 2018. predviđa obnovu oko 100 kilometara auto-puta, od Ražnja do Paraćina, deonica od Aleksinca do Ražnja i u suprotnom smeru, od Rume do Pećinaca i od Rume do Sremske Mitrovice, kao i trasu od Brestovca do Doljevca.

U pozivu, koji je objavljen na sajtu EBRD, piše da se očekuje da će raspisivanje tendera za navedene ugovore početi u julu. A već u petak je JP Putevi Srbije uputilo prvi poziv ponuđačima za održavanje saobraćajnice Novi Sad - Zrenjanin, na deonici od Kaća do Zrenjanina. Zaiteresovani mogu da daju ponude do 15. avgusta, a javnom nabavkom je predviđeno da radovi budu završeni za 15 meseci.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;