INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počelo uređenje kolovoza na Ribarskom ostrvu

08.06.2016. | Tanjug

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je zajedno sa direktorom Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada Dejanom Mandićem obišao deonicu lokalnog puta na Ribarskom ostrvu na kojoj su počeli radovi na reciklaži kolovoza metodom cementne stabilizacije.

Vučević je tom prilikom rekao novinarima da su ti radovi počeli na insistiranje velikog broja uživalaca sadržaja koji se nude na Ribarskom ostrvu, pre svega vlasnika čamaca, ugostiteljskih objekata i vikendica, kao i ljudi koji na „Ribarac“ dolaze da provedu slobodno vreme.

- Zajedno sa društveno-odgovornom kompanijom Jugokop-Podrinje, Grad Novi Sad i ZIG započeli su rehabilitaciju lokalnog puta na Rinarskom ostrvu koji je kakao je svima poznato već mnogo godina u lošem stanju, a mi ćemo ga, metodom hladne reciklaže, koja dugo nije korišćena u putarskoj privredi, u najkraćem roku urediti i time olakšati dolazak brojnih gostiju na Ribarsko ostrvo - rekao je Vučević.

Vučević je naglasio da uređenje pomenutog lokalnog puta neće koštati ništa budžet Grada Novog Sada jer je Kompaniji iz Šapca VD Jugokop-Podrinje angažovana na tim putarskim radovima bez ikakve naknade, a u sklopu prezentacije i promocije tehnologije hladne rečiklaže kolovoza, na čemu se on kao gradonačelnik srdačno zahvalio.

Radovi na popravci lokalnog puta na Ribarskom ostrvu, kako je rečeno na licu mesta, izvode se na deonici puta počev od restorana „Dunavske kolibe“, pa do Riblje čarde „Nećko“, debljina intervencije na postojećem kolovozu će iznositi 20 centimetara, a širina 4,20 metara. Nakon završetka radova na hladnoj reciklaži, biće urađen novi sloj asfalta debljine šest centimetara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;