INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kikinda: Dva mosta do Barande

20.04.2016. | M. Ivetić | Novosti

Centralna rekreaciona zona Staro jezero u Kikindi, udaljena od Gradske kuće jedva 200 metara, poprimiće već ovog leta novi izgled. Od toga će koristi imati svi koji na ovoj prostranoj zelenoj i vodenoj oazi provode slobodno vreme, a najviše će se ovajditi žitelji Barande, prigradskog naselja, koje se naslanja na Staro jezero.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov veli da je za ovaj ambiciozni arhitektonski poduhvat već urađen projekat. Najzanimljivije u svemu biće postavljanje dva montažna mosta, koji će, sem vizuelnog efekta, i te kako imati i praktičnu namenu.

- Taj deo grada dodatno će se ulepšati, jer će se kompletan prostor postavljanjem odgovarajućih objekata maksimalno prilagoditi potrebama naših sugrađana – navodi Markov. - Jezeru dodatno udahnjujemo život. Uslediće vađenje mulja iz površina pod vodom, nivelisanje i kultivisanje neravnog terena.

www.pixabay.com

Dva mosta, koji uskoro stižu u Kikindu, imaće važnu funkciju – da na najracionalniji način povežu Barandu sa centrom grada. Stanovnici Barande neće više morati, bespotrebno trošeći vreme, da zaobilaznicama idu do centra grada. Već će to, zahvaljujući atraktivnim mostovima, činiti najkraćom trasom.

O mogućnosti da se premosti kanal kod Starog jezera, kao i močvarni, za kretanje neprikladan, okolni zemljišni pojas, decenijama se, inače, u Kikindi priča. Ovoga puta gradska vlast i praktično osmišljava ovu zamisao. Radovi počinju do kraja aprila.

Sredstva

Vrednost projekta uređenja i obnove Starog jezera je oko 40 miliona dinara. „Sredstva su“, napominje Markov, „obezbeđena iz gradske i pokrajinske kase“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;