INFONET-468X60-BANNER

Na proleće kompletna rekonstrukcija Kosančićevog venca

29.02.2016. | Tanjug

Na proleće će započeti kompletna rekonstrukcija Kosančićevog venca, kao i obnova 66 fasada u tom delu grada, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali, koji je danas obišao Kosančićev venac, kaže da je taj deo grada jedan od najlepših, da u njega godinama nije ulagano, ali da su sada projekti završeni i da će na proleće početi radovi na potpunoj rekonstrukciji Kosančićevog venca.

- Uradićemo nove drvorede, sredićemo kaldrmu i postaviti novi asfalt, kao i deo kod Narodne biblioteke koji je porušen i to će biti  potpuno drugačiji Kosančićev venac – rekao je Mali novinarima.

Osim fasada na Kosančićevom vencu, biće obnovljene i one na zgradama u Brankovoj ulici i u Karađorđevoj.

- Ovaj deo grada će do jeseni biti potpuno drugačiji, sa sređenim i osvetljenim fasadama. To će biti novi izgled Beograda na koji ćemo svi biti ponosni – kazao je Mali i dodao da će fasade biti ili bele ili bež boje, kako bi opravdale ime belog grada.

Takođe, dodao je, na Kosančićevom vencu, na mestu jedne barake koja se urušava, naći će se Gradska galerija, koja će lagumima biti povezana sa Karađorđevom ulicom i Savskom promenadom, pa će Beograđani i gosti prestonice moći da se sa obale popnu do Kosančićevog venca.

U planovima grada da uži centar pretvore u pešačku zonu je i izgradnja podzemne garaže i to ispod parka u kojem se nalazi Spomenik nesvrstanima.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;