INFONET-468X60-BANNER

Mihajlović u Londonu o novim auto-putevima i prugama

22.02.2016. | Novosti

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović učestvovaće na konferenciji Investicioni sajam Zapadnog Balkana koju organizuje „Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD) u Londonu.

Mihajlović će sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Dušanom Vujovićem činiti srpsku delegaciju na skupu koji ima za cilj da predstavi potencijalne investicije i poslovne mogućnosti na Zapadnom Balkanu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Konferencija počinje zajedičkim panelom premijera zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske a nastavlja se pojedinačnim tematskim panelima.

Mihajlović učestvuje na panelu kojim predsedava generalni direktor EBRD-a za infrastrukturu Tomas Majer, sa temom proširenje transevrospke transportne mreže Zapadnog Balkana i regionalna povezanost.

Ministar Vujović je učesnik panela kojim predsedava direktor EBRD za Zapadni Balkan, Holger Muent, na temu privatizacije na Zapadnom Balkanu.

Mihajlović će se u Londonu sastati i sa evropskom komesarkom za saobraćaj Violetom Bulc sa kojom će razgovarati o aktivnostima u oblasti saobraćaja koje su sprovedene od susreta premijera Zapadnog Balkana i zvaničnika EU u avgustu 2015. u Beču kao i o projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

Skupu će prisustvovati svi premijeri zemalja Zapadnog Balkana, ministri i vodeći poslovni ljudi a otvoriće ga predsednik EBRD Suma Čakrabarti i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;