INFONET-468X60-BANNER

Stepi još tri meseca "fore"

03.02.2016. | M. T. Kovačević | Novosti

Ulica vojvode Stepe, posle šest meseci od završetka radova na rekonstrukciji, još nije dobila upotrebnu dozvolu! Uočene nepravilnosti, izvođač radova preduzeće „MBA-Ratko Mitrović Niskogradnja“ nije otklonio, a ukoliko u naredna tri meseca ne puste u rad „adaptibilno upravljanje saobraćajnom signalizacijom“, platiće penale „teške“ 228 miliona dinara.

Kako su „Novosti“ pisale, pre tri dana isteo je rok od šest meseci probnog rada. Veštaci Gradskog zavoda za veštačenje izašli su na teren. Napravljen je izveštaj, po kome još nije dobijeno zeleno svetlo. Većina ranijih zamerki je ispravljena, ali ima jedna, ključna, koja koči dobijanje upotrebne dozvole.

- Prema zakonu, probni rad može da traje godinu dana – priča Luka Petrović, direktor „Agencije za investicije i stanovanje“. - Prošlo je prvih šest meseci, a izvođač još nije pustio u rad adaptibilno upravljanje saobraćajnom signalizacijom. Grad će postupati u skladu sa zakonom. Najverovatnije, u ovom slučaju, produžićemo im rok za još tri meseca, da završe ovaj posao.

Prethodnih dana, popravljena su 34 oštećena saobraćajna znaka. Predat je zapisnik o nivelaciji terena, kao i atesti za kontrolere koji regulišu paljenje svetla na semaforima. Izvođač radova bio je u obavezi da dostavi deo projekta izvedenog stanja, koji se odnosi na javnu rasvetu. Za zeleno svetlo treba i potvrda GSP da su sve automatske skretnice u funkciji.

Ukoliko i posle 31. aprila, Ulica vojvode Stepe ne dobije upotrebnu dozvolu, grad može po Zakonu o izvođenju i građenju, da povuče novac od garancija u visini čak 228 miliona. A, može i da im odobri dodatna tri meseca, što je manje verovatno.

Radovi trajali godinu dana

Rekonstrukcija glavne voždovačke saobraćajnice je trajala od 17. jula 2014. do 1. avgusta 2015. Vrednost radova iznosila je 19 miliona evra. Zamenjen je kolovoz, prebačene šine, a promenjene su kanalizacione i električne instalacije. Rekonstrukcija je obuhvatila 4,7 kilometara šina i oko 4,5 kilometara ulice, a u okviru radova, urađen je i kružni tok Autokomande, kao i okretnica tramvaja na Banjici.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;