INFONET-468X60-BANNER

Počeli radovi na proširenju Tošinog bunara

03.12.2015. | Tanjug

Počeli su radovi na proširenju ulice Tošin bunar i trebalo bi da traju do maja naredne godine, a njihova vrednost je 129 miliona dinara.

Početak radova, na deonici dugoj 300 metara, obišao je gradski menažer Goran Vesić, koji je rekao da je proširenje ulice Tošin bunar rešenje problema koji „nije mogao da bude rešen već 25 godina“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Nakon izvođenja radova, ulica Tošin bunar biće proširena i spojena sa Vojvođanskom ulicom, imaće po tri saobraćajne trake, sa razdelnim ostrvom na sredini, osvetljenjem i kompletno urađenom kanalizacijom i vodovodnom mrežom.

- Važno je da se ova ulica proširi, jer bi trebalo da sa druge strane bude izgrađena pristupna saobraćajnia ka mostu na Adi – objasnio je gradski menadžer.

On je ponovio da problem postoji već 25 godina, a da ga je „Direkcija za  građevinsko zemljište Beograda“ rešila za nešto duže od godinu dana čime su se stvorili uslovi da radovi počnu.

- Skoro 25 godina nisu mogli da reše ovih 300 metara i vozači su iz normalne ulice sa tri saobraćajne trake, ulazili u ulicu sa po jednom, koja ide ka Vojvođanskoj, u kojoj se usporava saobraćaj – ukazao je Vesić.

On je napomenuo da će ulica Tošin bunar biti potpuno uređena, sa tri trake u oba smera, koliko ona i treba da ima, s obziorm na frekventnost saobraćaja.

Vesić je istakao i da je na Novom Beogradu oko 160 km dužina saobraćajnica, od kojih je, kako je rekao, ulica Tošin bunar možda i glavna.

- Zato je važno da bude uređna i zato mi toliko ulažemo u ovaj deo grada i trudimo se da u Novi Beograd, koji polako postaje poslovni centar, uložimo više novca i uredimo infrastrukturne probleme – zaključio je Vesić.

Radove na proširenju Tošinog bunara izvodi „Direkcija za građevinsko zemljište Beograda“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;