INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova "Beteksa" na Banovom brdu

03.12.2015. | Beobuild

Nekadašnji maloprodajni objekat „Beteks“ na uglu Požeške i Kirovljeve ulice biće rekonstrukcijom posle mnogo godina priveden nameni. Prodajni lanac odeće i sportske opreme „Carvel“ obnoviće ovaj objekat u modernoj funkciji, čime će posle duže od decenije ova robna kuća ponovo otvoriti vrata za kupce.

Objekat ima dve podzemne etaže, prizemlje i dve nadzemne etaže i prostire se na preko 4.000 kvadrata sa odvojenim pristupom za dovoz robe. Možda je najveća mana ovog objekta nepostojanje odgovarajućeg parkinga, međutim reč je o objektu lokalnog karaktera, a u neposrednoj blizini nalazi se i javni parking kod zgrade Opštine Čukarica.

Ova rekonstrukcija neće dirati konstrukciju objekta, menjati gabarite objekta niti njegov spoljni izgled. Radovi podrazumevaju obnovu fasade i stolarije, zamenu krovnih lanterni i hidroizolacije, oluka i limenih opšivki na krovu, reparaciju metalnih vrata itd. U unutrašnjosti objekta biće obloženi zidovi gips-kartonskim pločama, popravka granitnog poda, montaža novih instalacionih zidova, spuštanje plafona i obnova svih sanitarnih čvorova.

Sanacija ovog objekta dobila je dozvolu krajem oktobra, a radovi koji su u toku trebalo bi da budu završeni u prvoj polovini naredne godine. Predračunska vrednost radova se procenjuje na blizu 300.000 evra.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;