INFONET-468X60-BANNER

U januaru novi tender za rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti

02.12.2015. | M. A. K. | Novosti

Sporni tender zbog koga je izgubljena čitava kalendarska 2015. za obnovu Muzeja savremene umetnosti i zvanično je obustavljen. Ovo je za „Novosti“ potvrdio Slobodan Nakarada, v.d. direktora MSU.

Da podsetimo, početkom septembra, posle pet krugova odlučivanja tenderske komisije, bez donošenje odluke o izvođaču rekonstrukcije zgrade na Ušću, uz međusobna optuživanja između Ministarstva kulture, s jedne, i tadašnjeg v.d. direktora Jovana Despotovića i članova komisije, s druge strane, smenjen je Despotović. Tada je bilo jasno da obećanog 20. oktobra, zdanje neće biti otvoreno.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Novoimenovani v. d. direktora Nakarada, u oktobru je najavio da će, tada još tekući tender, biti ukinut, a potom raspisana nova javna nabavka. Na njegovu odluku žalio se jedan od učesnika, građevinsko preduzeće „Jedinstvo“, ali je rešenjem od 17. novembra, njihova primedba odbijena, čime je stavljena tačka na sporni tender.

- Kako je rekonstrukcija MSU projekat od kapitalnog značaja, sredstva koja su za to opredeljena ušla su u nacrt budžeta za sledeću godinu, tako da ćemo novi tender za rekonstrukciju zgrade raspisati u januaru – kaže Nakarada za "Novosti". - Uradićemo novi predmer i predračun radova, a novi tender imaće jasnije i oštrije uslove nadmetanja. Formiraćemo i novu tendersku komisiju, sa ljudima koji će sa svih aspekata sagledavati ponuđače i nadam se izabrati najboljeg izvođača, sa kojim ćemo muzej otvoriti 2016. godine.

Prema Nakaradinim rečima, veliko je olakšanje to što su sredstva prebačena u narednu godinu, što otvara mogućnost da se čitav posao obavi bez žurbe, ozbiljno i temeljno. Muzej će pored ove velike, raspisati i nabavke koje godinama nije raspisivao, a odnose se na spoljno uređenje, osvetljenje, pokretni mobilijar za izložbe...

- Optimista sam, mada je posle svega što se dešavalo teško davati obećanja. Nadam se da će, ako sve bude teklo po planu, muzej biti otvoren početkom sledećeg leta – zaključuje Nakarada.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;