INFONET-468X60-BANNER

Obnovljena zgrada Gimnazije u Svilajncu

17.11.2015. | Radovan Jovanović | RTS

Svilajnačka realka, osnovana davne 1877. godine, sada ima ojačane temelje, novi krov, sređene i okrečene zidove, nove instalacije i grejanje. Zamenjena je i kompletna stolarija, a prvi put u rekonstrukciji neke škole korišćeno je trostruko termopan staklo.

Dakle troškovi za grejanje biće manji, takođe i buka, jer je škola u glavnoj svilajnačkoj ulici.

Brankica Stanojević, direktorka Gimnazije, izuzetno je zadovoljna šta je urađeno za samo tri meseca i dodaje da će učenici sada imati neuporedivo bolje uslove za školovanje i da će postizati još bolje rezultate na takmičenjima.

Kompletna rekonstrukcija koštala je oko 28 miliona dinara i finansirana je sredstvima Evropske unije. Fondacija „Novak Đoković“ i NIS opremili su dva kabineta, hemijski i informatički.

Čast da prvi uđe u potpuno novi kabinet za hemiju imao je aktuelni svetski prvak sa hemijske olimpijade u Bakuu Aleksa Milosavljević, takođe đak sviljnačke gimnazije.

Aleksa kaže da su uslovi za učenje i eksperimente sada znatno bolji. Sve je čisto, sređeno i svetlo ističe svetski šampion.

- Opština Svilajnac značajna sredstva ove godine izdvojila je za rekonstrukciju škola. Ovo je šesta škola koja se u opštini rekonstruiše – naglašava Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Rekonstruisana je glavna zgrada Poljoprivredne škole, osnovna škola „Vožd Karađorđe“ u Kušiljevu, „Stevan Sinđelić“ iz Vojske i škola u Crkvencu.

Uskoro počinje i rekonstrukcija Srednje mašinske škole kao i izgradnja fiskulturne sale za Gimnaziju tako da će biti zaokružen ciklus obnove škola u svilajnačkoj opštini.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;