INFONET-468X60-BANNER

Koridor 10 „okupirali“ radnici i mašine

04.11.2015. | B-92

Na ulazu u Železničku stanicu Ćuprija počeli su radove na povezivanju dvokolosečne pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin. Radovi su počeli nakon demontaže starog koloseka, radnici i stručnjaci Građevinskog inženjerskog preduzeća „Konstruktor“ iz Beograda,

- Reč je o konekciji levog koloseka u dužini 100 metara i desnog u dužini 70 metara – izjavio je inženjer „Konstruktora“ na gradilištu Stefan Pavlović. - Očekujemo za oko desetak dana potpuni završetak građevinskih radova na pruzi, koji podrazumevaju izradu donjeg i gornjeg sloja ovde i u Gilju.

- Ovo su završni radovi – rekao je Pavlović i dodao da graditeljima pruge na ruku ide veoma lepo vreme.

„Konstruktor“ je podizvođač radova Italijanske kompanije „Italijana Construzioni CAF“, koja gradi novu dvokolosečnu prugu Gilje-Chuprija-Paraćin. Na pruzi je puno radnika i mašina preduzeća iz Srbije i Italije, uporedo vrši se demontaža starog koloseka i instalacija i postavlja nova.

Želaznička stanica u Ćupriji, kroz koju ne prolazi nova dvokolosečna pruga, gotovo je zatrpana starim demontiranim šinama, ali i novim materijalima.

Nova dvokolosečna pruga Gilje-Ćurije-Paraćin, na „koridoru 10“, duga je 10,5 kilomatara, projektova za brzine do 167 kilomatara na sat i planirano je da bude puštena u saobraćaj ovog meseca. Jedan, levi kolosek, ove pruge, od Jagodine do Ćuprije, je već u saobraćaju od 9. oktobra.

Izgradnja ove deonice pruge, sa novim železničkim mostom na Velikoj Moravi, finansira se kreditom „Evropske investicione banke“ u iznosu 16,2 miliona evra, a investitor je „Železnica Srbije“. Kontaktnu električnu mrežu i signalne urađaje na pruzi izvodi Kompanija „Simens“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;