INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad za sada odustao od gradnje mosta preko Ribarca

22.10.2015. | Radio 021

Novosadska vlast je, bar za sada, odustala od izgradnje biciklističko-pešačkog mosta na Ribarcu. Odluka je doneta deset dana nakon što je već bila raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova.

Kako se navodi u rešenju o obustavi tendera koje je u petak 16. oktobra potpisao v.d. direktora „Zavoda za izgradnju grada“ Dejan Mandić, odluka o prekidu nabavke doneta je jer je prestala potreba za ovim poslom.

Inače, gradnja mosta je procenjena na 229 miliona dinara, a u budžetu grada za ovu godinu bilo je obezbeđeno već 115 miliona. Ostatak je trebalo da se obezbedi iz budžeta za narednu godinu.

Iz Grada nije dato zvanično obaveštenje zbog čega se odustalo od ove kapitalne investicije, na čiju realizaciju se čeka gotovo četiri godine. Nezvanične informacije su da je povod to što će novosadska vlast morati da uloži stotine miliona dinara u opremanje građevinskog zemljišta u Šangaju, gde se očekuje dolazak američkog proizvođača delova za automobile „Lear“.

Kako u novosadskoj kasi nema dovoljno novca za ove radove, gradska vlast se, prema tim informacijama, morala odlučiti na rebalans budžeta, kao i Programa uređenja građevinskog zemljišta, što je značilo da se mora odustati od pojedinih investicija, među kojima je i gradnja mosta na Ribarcu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;