INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počelo uređenje Kalemegdana

17.09.2015. | Tanjug

Počeli su radovi na uređenju platoa kod „Pobednika“, koji će biti popločan novim kamenim pločama. Kako je saopšteno iz Gradske uprave, plato je bio u lošem stanju, na šta su se žalili mnogi građani i turisti, a sanacija će obuhvatiti radove na ukupno 1.300 kvadratnih metara sa uređenjem kišne kanalizacije i novim slivnicima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Gradski urbanista Milutin Folić rekao je da je to prvi sa liste projekata koji se pripremaju za Kalemegdanski park.

- Pred nama su poslovi izrade projekata i izgradnja pešačke pasarele koja povezuje Kalemegdan sa Savskim šetalištem, po idejnom rešenju svetski poznatog umetnika Ričarda Dikona, našeg Mrđana Bajića i akademika Branislava Mitrovića, zatim rekonstrukcija Sahat kapije, postavljanje javne rasvete u mračnim delovima parka i dekorativne rasvete na zidine prema gradu koje nisu osvetljene – rekao je Folić.

Kako je istakao, uz uvođenje reda po pitanju mobilijara, obaviće se i rekonstrukcija Malih i Velikih stepenica, platoa kod Velikih stepenica, dotrajalih staza i zameniti dotrajale elektroinstalacije.

Gradski urbanista je podsetio da uređenje Kalemegdanskog parka i Beogradske tvrđave predstavlja jedan od prioritetnih zadataka koji je ušao u projekat IME – „Identitet-Mobilnost Ekologija“, a koje je Gradsko veće usvojilo pre nekoliko meseci. On je istakao da se radi o važnom projektu koji promoviše identitet Beograda jer Kalemegdan predstavlja ogledalo grada.

U saopštenju je istaknuto i da radove izvode JKP „Zelenilo-Beograd“ i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, uz nadzor „Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;