IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izmeštanje dve okretnice iz centra grada

03.09.2015. | Tanjug

Zbog proširenja buduće pešačke zone, glavni gradski urbanista Milutin Folić najavio je ukidanje dve saobraćajne okretnice u centru grada, kao i izmeštanje autobuskih terminusa na druge lokacije, saopšteno je iz Gradske uprave grada Beograda. On je na RTS-u, precizirao da je reč o okretnicama na Studentskom trgu i Trgu Republike, navodi se u saopštenju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Studentskom trgu i Vasinoj ulici će se, kako je naveo, nameniti kulturni sadržaj, s obzirom da  se  u toj ulici nalazi Narodno pozorište i Kolarac, kao i brojni drugi značajni objekti. Takođe, na tom potezu ka Trgu Republike je, prema njegovim rečima, predviđena izgradnja podzemne garaže.

- Da bi se ovaj projekat realizovao, neoophodno je da se završi terminus u Dunavskoj ulici na Dorćolu i da se podigne nekoliko termisnusa na Novom Beogradu, od kojih će jedan biti u okviru nove autobuske i železničke stanice u Bloku 42. Grad Beograd i „Direkcija za građevinsko zemljište“ intezivno rade na tom projektu – istakao je Folić i najavio da će se već početkom sledeće godine steći uslovi za izmeštanje pomenuta dva termisnusa iz centra grada, navedeno je u saopštenju.

On je dodao da automobili ostaju u centru Beograda, ali da se spuštaju u predviđene podzemne garaže.

- Trenutno se radi na projektovanju garaže na Studentskom trgu, dok je na razradi idejno rešenja za garažu na Trgu Republike. Takođe se proširuje garaža na Obilićevom vencu, dok se ispod parka koji gleda na Brankov most na Kosančićevom vencu, takođe planira izgradnja garaže – najavio je Folić.  

 

 

Komentari: 1

vladimir dorcol 07.09.2015 14.41.57

Pa to su vesti iz oktobra 2013. godine. kako god, to bi bilo odlicno da se sto pre realizuje.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;